Fredag

Idag skulle jag ha jobbat ändå till klockan 16. Men det kom inga barn, inte ett enda, så vi stängde förskolan och gick hem istället. Skönt det med :)

Har städat lite här hemma, men det är inte så lätt när kontoret just nu är ett förvaringsutrymme då köket görs om.. Så ja, men det ser lite bättre ut nu iaf än vad de gjorde innan. Har också studerat litteraturen som vi valt att använda oss utav i vårt fördjupningsarbete, jobbigt, men, lite intressant faktiskt.. Hur barn lär sig. ja, hur lär de sig egentligen? Jag är helt inne på det sociokulturella perspektivet, alltså att barn lär av vandra, ett samspel med andra ord.

Letade efter jeans/byxor på Hm också, internetshoppen. Har inga byxor kvar, mina har gått sönder, alla. Och är det något som jag hatar att shoppa så är de byxor, jag blir bara besviken! Så nu skall jag testa att beställa hem istället. Hoppas verkligen att de sitter bra! Beställde bland annat dessa;



Tyckte det kunde vara fräscht med en färgklick på tillvaron. I vanliga fall så älskar jag svartakläder, men jag har smått börjat inhandla färgade plagg.. Så som mina knallrosa BjörnBorg skor. Älskar dem! Men de är inte mina första färgade skor, nejnej. Hade förr ett par favoriter från Puma som var i korallrosa, typ. Skulle jag hitta dem i en affär nu, då skulle jag inte tveka på att köpa dem igen. Jag älskar dem :)

Sitter i soffan och kollar på Sagan om Ringen 3, Konungen något.. ja ni vet vilken jag menar :) Den har man sett ett x antal gånger, så man behöver bara snegla på den nu, för man vet ändå vad som skall hända.. Robert bestämde mat förut, då jag hade noll inspiration, så det blev Hamburgare och Pommes, jippie, eller inte. Nåja, jag har iaf ätit middag :)

/Carin

Nyårsafton

Den firade jag och Robert tillsammans med våra grannar Anna och Johan, de bor under oss och jag har känt Anna sedan vi gick på högstadiet.

Vi började med att laga middag. Jag gjorde potatisgratäng medan Anna hoppade in i duschen och gjorde ordning sig. Johan höll mig sällskap i köket och var ett troget offer för mitt tjöt :) Klockan 19 satte jag in gratängen i ugnen och beräknade att den skulle vara klar runt 20 tiden. Vi gjorde en god sallad som innehöll isbergssallad, tomat, majs, gurka, rödlök, fetaost, paprika samt olja. Därefter stekte Anna upp fyra stycken fjärilskotletter till köttätarna, jag  höll mig på avstånd, vegeterian som jag är. Icke att förglömma, vi hade vitlöksbaguetter till maten också.
        Middagen var jättetrevlig! Vi satt där och åt en romantisk middag för fyra och pratade, skrattade, drack vin/öl/cider. Och det var så himla mysigt! Maten var ett stort plus, och återigen blev min potatisgratäng bäst :) Finns ingen annan maträtt som jag avgudar mer än potatisgratäng och en god sallad till. Mmm, jag skulle kunna leva på det. Vi blev alla mätta och glad, och det fanns också mat över som Anna och JOhan sparade.
        Efter maten spelade vi ett spel där det var killarna mot tjejerna, och tjejerna fick killfrågor och killarna fick tjejfrågor. Det var kul, men jag kommer inte ihåg vad det hette :) Hur som helst så vann det bästa könet, nämligen tjejerna, jag och Anna, storslaget. Vilken seger!  Vi firade med att göra marängswiss och den vart som den vart, men god :) Vi trodde dock att ingen skulle orka äta upp allt det dära som vi gjort, men, det tog nästan slut :) Anna och Johan sparade ner det sista av den också, dock la Anna ner bananer i den som Johan inte gillar, så hokus pokus blev det Annas marängswiss.
        Självklart skjöt vi fyrverkerier och drack champange, eller ja, mosserande vin. Kul klockslag och jag och Anna har ett nyårslöfte som lyder; "BEACH 2009!", haha. Jag hoppas verkligen vi lyckas, det hade varit kul.
        När raketerna var slut gick vi in igen och spelade Buzz, blandade groggar samt åt chips och cheezbollar. Anna vann första omgången som vanligt och jag kom åtminstonde tvåa :) Efter den omgången så somnade Anna, så jag, Johan och Robert fick spela själva. Vi gick upp till oss vid halv tre, någorlunda runda om fossingarna, skulle jag vilja påstå.

Tack Anna och Johan för en underbar kväll!

Väl hemma inatt, så släppde det för Robert. Han döljer alltid sina känslor och nu när hans farmor dött har han inte gjort ett tecken av att han ens varit ledsen, han har inte vågat, tycker det är pinsamt att gråta. Pinsamt? inför mig? Hans egen, såkallade, fästmö, flickvän, sambo, Carin? Tyvärr är det nog så han känner, han vill inte visa sig "svag" och sårad. Inför mig vill han vara den person som skall trösta mig, och inte tvärtom, jag tror att det är så han känner. Men jag önskar att han kunde känna på ett annat sätt.. hur som helst så kunde jag inte trösta honom, han skrek efter farmor och grät som aldrig förr. Han var så ledsen, min lille Robert, min lille älskling. Han ville att jag skulle ringa efter hans föräldrar, vilket jag också gjorde. De kom på stört, så vid fyra inatt var de hos oss. Och Robert fortsatte att gråta, och där stod jag helt hjälplös, visste verkligen inte hur jag skulle handskas med honom i en sådan här situation.. Stackars älskling. Han ångrade att han inte följde med till sjukhuset och sa ett sista adjö, men just då var läget stabilt, inte ens hans familj hann komma fram innan hon flög vidare.
     Klockan fem var allt lugnt igen. Jag var jättetrött och Robert med. Mervi och Reine gick hem och vi gick och la oss. Somnade på en gång, båda två. Helt slut.

Nu sitter jag här. Inte pigg som en lärka, men absolut inte bakis. Jag blir inte bakis, bara trött och törstig :) Skönt det. Robert däremot, han ligger fortfarande i sängen och sover. Försökte väcka honom förut, men det gick inge vidare. klockan är nu 14:15. Pappa sa att han skulle komma hit, men när vet jag inte. Han smsade mig vid 11 och frågade om vi var vakna, och konversationen slutade med att han sa att han kommer vart det lider.. :)

Nåja, såhär var min nyårsafton/natt och jag hoppas verkligen att alla ni andra haft en bra nyår med, utan skador från raketer osv.

/ Carin



RSS 2.0