Man kan ju börja fundera ...

... när utseendesfixeringen skall ta stop egentligen? Min katt, Lucifer, har gått och färgat morrhåren vita. Som om jag inte skulle märka att han har fixat sig? När han är svart i vanliga fall, överallt förutom på halsen.. Dumma katt, tro att det skulle gå förbi mig osynligt? Och sen när får katter ångest över hur de ser ut och springer in i en färgburk för att göra om sig? Sen nu kanske?

Nej skämt å sido, en kul grej bara. Men han har faktiskt gått in i något som vi målat vitt, därav de vita morrhåren. Men det var en kul tanke fast ändå en tanke som är ganska ångestladdad. Tänk om de i framtiden blir så att man springer runt och färgar sitt djurspäls för att man tycker att pälsen börjar bli gammal och trist? Precis så som vi tänker om vårt hår, som vi har på huvudet. ,Visserligen finns det idioter, enligt min mening, som färgar pudlar till rosa.. det är idiotiskt! Det är inte hundens val, utan tyvärr finns det ett flane bakom detta otroligt urdumma idé. Och detta med utssendesfixering får mig att tänka på människor som klär sina hundar i små, små kläder.. Stackars djur, mer säger jag inte om den saken..

Den dagen som man på fullt seriöst allvar börjar färga djurenspälsar, den dagen hoppas jag att jag är död. För den plågerin vill jag inte vara med om, inte ens ta del av den värld som detta försigår i..

Sista dagen på ett riktigt dåligt år

Äntligen, snart kommer det ett nytt år, snart kan vi lämna allt bakom oss. År 2008 har inte varit mitt år, inte någons år som jag känner, nästan iaf. Själv har jag haft det tufft med tre begravningar - gammelmormor, farmor och kusin. Därefter blev min prinsessa, mitt allt, överklört, min Sally. Skolan har varit trög, inte alls kul.. Problem i nära kretsar, är allt jag behöver säga.

Min visdomstand växer igen, och det ömar. Ont gör det.. men det går la över snart, hoppas jag, och vet jag.

Pappa är här igen, så let´s go och hjälpa honom.
/ Carin

Uppdatering av kök

Vi har kommit en bra bit på vägen :)


Numera ser det ut såhär. Jättefint!


Tapeten på nära håll - i verkligheten är den grönare...


Syns inte alls att vi renoverar va? :p


Eller hur?

OBS - Som jag sagt tidigare, min mobilkamera är kass :) Tapeten är grön, så vet ni det.

Snart är vi klara, och det är skönt. Åtminstonde soppas klara att vi kan laga mat med hjälp av spisen/ugnen, så slipper jag äta äcklig jävla micromat.. USCH!

Strax dags för en vända i litteraturträsket..
/Carin

Gomorron

Imorses så ringde min hemtelefon klockan 7, jag for upp och funderade på vem det kunde vara. Det var pappa, han hade skickat ett sms till min telefon, igårkväll... Jag vart lite smått irriterade över att det kom så tidigt på morgonen. Så jag gick och la mig igen, klockan ringde 9, för pappa sa att han skulle komma tidigt, och vad är klockan nu? Jo, 10:06, och han har inte kommit än.

Sitter här och dricker min dagliga dos av te. Åter igen honungste. gott. Robert har åkt iväg, han skulle till Partille med hans familj och handla. Han ville till systemet, fylla på förrådet till imorgon, sedan ska de eventuellt till Biltema med, hittade skåpshandtag där, sånna som jag vill ha, som skulle kunna passa vår ekonomi och med tanke på att vi gör ordning vår hyresrätt... Det blir nog kanon när det är klart. Just nu är allt en röra.

Om  man skall ta och slå en pling till min fosilpappa, eller ja, han är bara 44 år, men vi kan kalla honom fosil ändå :)
/ Carin

Paus

Vi var på Colorama förut och hämtade våra tapeter. Fem rullar eftersom att det är mönsteranpassning - tur att pappa är så händig. Han dumpade av oss hemma, gav oss order att skrapa bort kanterna på de gamla tapeterna så skulle han åka hem och hämta spakel och så med, gått en stund nu, lovar att han tar en tupplur samtidigt med.. :)


Robert passar på att kolla in kontakten bakom kyl/frys, elektriker som han är..


Här är vi, sjuka, bleka, smutsiga och renoverandes. Tyvärr kan Robert aldrig vara seriös när jag skall ta kort på oss, eller på bara honom.

Skönt att febern åtminstonde är borta idag. Däremot klias det i öronen, känns som om jag är bedövad i öronen, känner inte av någon smak, ont i halsen, hostar som en gammal gubbe som rökt i 50 år och sist, men inte minst, så snorar jag så att det sprutar om ett.. Usch säger jag bara..

Nej, nu får man arbeta igen, kan inte sitta här när pappa kommer, då tror han la att Robert gjort allt själv :)
Tjipp och Hej!

Förebilder från köket


Den otroligt fula tapeten, snart, snart sitter det en grön tapet här.

Våra otroligt fula diarréfärgade skåpsluckor.. de skall bli gräddfärgade.

Du kan ana en skymt av olika nyanser, det är gult och vitt.. vilken skillnad!

Lucifer och Xenna är också med på ett hörn medan pappa målar taket.

Såhär ser vårt kontor/gästrum ut just nu, som en soptip!

OBS - ha överseende med mina bilder. Jag har en dålig mobilkamera...

Fjärde på ingång ...

Ja, tyvärr har Roberts farmor dött nu.. Hans familj hann inte komma dit, hon dog innan, undertiden som de var på väg till sjukhuset. Herregud.. jaja. Tråkigt bara att detta skall hända nu. Hon har åtminstonde levt ett värdefullt liv och haft det bra.

Nu blir det en begravning till inom en snar framtid, den fjärden begravningen för en människa på ca 6 månader och den femte över huvudtaget.

R.I.P. AnnMarie

Morgonkoppen med te

Sitter i soffan nu, framför tv. Börjar en barnfilm nu som handlar om en björn som heter Winnie. Trodde att alla björnfilmer handlade om Nalle Puh, men icke. Denna är inte ens tecknad. I alla fall, här sitter jag med min morgonkopp med te. Jag kurerar mig med honungste, alltså varmt vatten med en klick honung i. Bra för halsen och gott när man är sjuk. Har alltid druckit det när jag varit dålig, ända sedan jag började dricka te, och det var väldigt, väldigt längesedan.

Robert sover, han fick ett samtal imorses från sin pappa, men jag vet inte vad de pratade om, han undrade om han ville åka med till farmor, men jag vet inte hur läget för henne såg ut, om det går dåligt eller bra.. Vi får la se hur det går, hoppas det går bra. Vill inte gå på en fjärde begravning, på bara 6 månader nästan ... Det räcker och blir över för en livstid.

Har jag förresten sagt att våran lilla dam, Xenna, rev ner våran gran i lördagsnatt? Jag låg i alla fall inne i sovrummet med datorn och Robert hade gått upp för han var hungrig, så han var i köket. Helt plötsligt hörde vi hur alla julgranskulor började hoppa på golvet och jag funderade en stund på vad det var som hände.. Sedan for både jag och Robert bort till vardagsrummet och fann då vår kära julgran liggandes på golvet, Befolkningen av barr låg på golvet, kulorna låg på golvet och vattnet som granen inte druckit upp än, det flöt på golvet, på vår parkett. Snyggt tänkte jag och plockade upp kulorna, slipper vi ta ner dem när vi slänger ut granen. Kulorna la jag direkt ner i en påse, hänger kanske, ja, en fem stycken kulor kvar i granen, de får hänga där tänkte jag :) Robert sopade golvet så att barren försvann, kunde inte ställa oss mitt inatten och dammsuga, då skulle Anna och Johan halshugga oss dagen efter, det är en sak som är säker.  Jaja, Xenna Xenna, nyss försökte hon klättra upp i den igen. Annars har de varit snälla mot Herr Gran.. :)

Snart kommer pappa, äntligen är vi någorlunda friska så att han vågar sig hit för att börja renovera lite.. :) Hoppas vi hinner bli klara till nyårsafton? :) Eller ja, luckorna kommer absolut inte hinna bli klara, men tapeterna kommer förhoppningsvis sitta uppe :)

Nu skall jag ta första slurken på mitt te, det har säkert kallnat nu, bara för att jag suttit här och bloggat istället..
Ha det fint!

Kan inte sova ...

... fast börjar iofs bli ganska trött nu, äntligen. Har suttit hela kvällen, och då menar jag verkligen, hela kvällen, med att ändra färger på min blogg.. finns så himla mycket mer man kan göra, men jag är inget dataproffs, så jag skippar resten :) Men, den blev ganska okey va? Vill dock få bort blommorna däruppe och kanske lägga till biler på mina katter istället.

Som sagt så hade jag svårt att somna, så jag gick in på andra bloggar som sedan ledde mig vidare till en sida som heter www.makemebabies.com, där gjorde jag två bäbisar av mig och Robert, Amanda och Anton. Så här kommer våra framtida barn se ut, enligt den sidan..



En slående likhet, bebisarna imellan, men är de lika oss? Njaae.. :)

Gonatt.

Sjukling

Yes, har haft feber sedan i fredagskväll, dock var jag ändå på colorama igår för att kolla på tapeter, färg m.m. till köket. När jag kom hem fr ån colorama stupade jag i soffan och grät som en barnunge - jag frös.. Robert skrattade åt mig när jag gick runt och störtlipade, insvept i min filt. Dumma honom, och till råga på allt hittade jag inte tempen, men så kom Robert på vart den var, så då hämtade han den och tryckte in den i käften på mig, den tickade uppåt, uppåt och uppåt och stannade på 39,2. Klart som fan att jag mådde dåligt och frös! Jag la mig först i ett varmt, med betoning på VARMT - 42 grader, varmaste gradantalet som går på vår blandare, ja, men jag tyckte det var kallt.. Ivilket fall som helst så sov jag i badkaret en stund, sedan gick jag upp och la mig i sängen och svettades. Min kropp var helt blöt och det rann av svett på mig, usch.
      Idag mår jag lite bättre, iaf just nu. Imorses och nu på sena eftermiddagen mådde jag sämre. Tvättade taket och fick ta pauser då jag blev yr och varm. La mig i sängen och sov en timma för att sedan gå upp och tvätta resten av taket samt diska. Tanken var att pappa skulle kommit idag och börjat måla taket. men efter mina bravader med taktvättning och diskning så hade min feber stigit till 38,1 och där har jag legat hela dagen, tills nu, då jag har 37,1. Hoppas febern håller sig borta nu! Fjäskade med mamma och pappa förut med, jag och Robert hade inte ätit mat sedan i fredags, kanske var det därför vi hade sådan fruktansvärd huvudvärk tänkte jag, slog en pling till mina päron, och vips hade jag fått dem till att köpa pizza till oss. Efter pizzan var uppäten, nåja, delvis iaf, så känner jag mig mycket bättre, och Robert åt upp sin i två tuggor, typ, och han mår nog mycket bättre med. Han spelar tvspel, ps2 - Need for speed; undercover, sitter och svär och lever, som karlar brukar göra när de spela bilspel - herregud.

Jag hoppas på att pappa kommer imorgon och målar mitt tak så att vi kommer någon vart, självklart skall jag hjälpa honom så mycket som jag bara kan, men han måste visa mig först :) Jag skall dessutom ha gröna tapeter i köket, med blommor på. och gräddfärgade luckor. Det blir nog skitbra, vad som helst är åtminstonde bättre än det var har nu, fy fan alltså.

Roberts farmor är visst dålig nu också. Ligger inne på sjukhus och har två kollapsade lungor och haft en hjärtinfarkt. Det fick vi reda på igår, men vi har ingen aning om hur det har gått. Sofia, Roberts lillasyster, sa igår på MSN att doktorn sagt att de hade gjort allt de kunde nu, och att det bara var till att vänta för att se vad som händer. Men  vi har inte fått någon uppdatering, känns konstigt. Tänk om hon dött så vet inte Robert om det.. usch, den tanken gillar inte jag. Hade ju inte varit snällt om de glömt berätta för honom, men det tror jag iofs inte att de skulle glömma, men ändå!

Långt inlägg ikväll, blir så ibland.
/ Carin

Brödbakande och småsjuk

Japp, idag har jag bakat fyra limpor bröd. Känner mig grym alltså, gott blev det också. Dessutom är jag lite småsjuk, dock ingen feber och skönt är la det. Däremot har jag hosta och är hes. Igårkväll hade jag jätteont i huvudet också och frös som, ja jag vet inte vad, trodde till 100% att jag skulle få feber, men det har jag inte fått, inte vad jag vet iaf.

CurryCurry, våra grannar, gapade och skrek i svalen inatt, sedan fortsatte de inne i lägenheten. Satan vad lyhört det är här egentligen, hade jag förstått deras språk hade jag hört precis vart ända ord de skrek till varandra inatt.. !! Herregud alltså, var när till att ringa polisen och säga till dem att be CurryCurry hållakäften.. men ja, jag skippade det, vill inte bli ovänner med dem..

Nu är Jenny här, hon har varit i stan så hon är här och visar sina kap nu :)

Byebye.

Andra dagen av mitt jullov

spenderade i princip hela dagen med min kära granne Anna, och Johan :) Robert har legat på soffan mestadels hela dagen och sovit - han är nog trött? :) Jag och Anna har gjort en kaka, rocky road hette den. Ganska god faktiskt. Drack en flaska vin nu ikväll med och kolla på hipphipp, för första gången i mitt änså korta liv. Är hemma nu och Robert är vaken, jippie!

Julgranen flyttade inte hem till oss idag, Robert sa att den var nog för blöt att ta in i lägenheten nu, eftersom att det PISS regnade imorses. Men imorgon, då skall jag banne mig ha he MIN julgran. Annars kan vi lika gärna skippa den!

Bye bye Lingonpaj.

Flyttat

Ja, nu har vi flyttat, eller rättare sagt, för 20 dagar sedan. Igår fick vi ÄNTLIGEN igång vårt internet... har suttit i telefonkö i minst fem timmar hos AllTele. Herregud alltså. frågan är vad vi får för kompensation för detta, för det är inte vårt fel att det inte har fungerat. Men men, det blir ett senare problem.

Alla Julklappar är iaf klara, måste fixa en liten detalj till bara ... Dessutom har jag ett såkallat jullov nu, dock har jag hur mycket som helst att läsa till vårt fördjupningsarbete. Men det ordnar sig nog, det gäller att inte vara negativ i dessa dagar som vissa andra är.

Idag skulle vi ha köpt en julgran, MEN, så regnar det jättemycket, eller gjorde. Robert vill inte ta in en blöt gran, vilket jag till viss del förstår, men jag vill ha en gran nu! Vill se hur våra kissar reagerar på den, så att de inte börjar klättra i den och välta den och så. Sally gjorde inte det förra året iaf, men det var hon det, min lilla prinsessa. Saknar henne jättemycket just nu, och värre blir det när man kollar på kort på henne. suck, men men.. Lucifer och Xenna är fina de med, men Sally var verkligen min prinsessa.



Hoppas att jag får tillbaka alla mina pengar som jag lånat ut till en viss person, snart. Så kan jag köpa färg och tapeter och fixa till i våran lägenhet. Just nu ser den verkligen fördjävlig ut, inte alls min stil på den. och alla luckor har senapsfärg - blä!

Tjipp och hej.

RSS 2.0