Matlåda och laktos

idag har jag med mig matlåda till skolan, känn på den du Lina :) Jag tror ärligt talat att det är fjärde gången på två år! :/ Men igår när jag lagade mat bestämde jag mig för att göra ytterligare lite extra så att jag också fick med mig en matlåda, som Robert. Känner mig grym, plus att det var god mat - i alla fall igår :)



Jag dricker yoghurt nu, proppat med laktos som det är kommer jag få grymt ont i magen. Men jag orkade inte brygga kaffe till frukost, och det fanns inget drickbart för mig i kylen - det fick helt enkelt bli en laktosbomb!

Nej, nu skall jag dricka upp sista slatten, sedan kolla på vädret och därefter borsta tänderna. 7:55 går bussen, bäst att skynda sig nu.
Tjillevippen.

Hello, I am a glasögonorm



Japp, min framtid ser mörk ut för mitt högra öga.. Gjorde syntest för körkortet idag. 1.0 ser jag på vänstra ögat och 0,8 ser jag på högra ögat. Med andra ord 100% på vänstra och 80% på högra, damn! Men det var ingen fara för körkortet, däremot tyckte hon la att det vore bra om jag kom tillbaka för att ta reda på vad det är som försämrar min syn. Troligen behöver jag la fixa läsglasögon, då jag har märkt när jag läser och ser på tv att jag får ont i ögonen ibland.. Så ja, men jag är ju så förbannat ful i glasögon! :/

Annars är det bra. Skall på promenad med Anna ikväll.
Tjenixen

Fler skor och andra nyheter



Här är ett par skor till som är himla fina. Dessa är från HM och klackan är 10 cm hög. Fina va?

En annan sak som hänt idag är att mina föräldrar fick huset i Herrljunga, så de skall flytta dit. Det positiva med det är att de skall hjälpa mig med körkortet också.. Så jag är glad för det! Dessutom skall Robert ringa till körskolan imorgon, jippie!

Skor och kjol

Jag har hittat världens snyggaste skor! Rosa, självklart. Och hög klack, närmare exakt 13 cm klack. Jag vet, jag skulle bli gör lång om jag köpte dem, faktiskt 1,82 cm lång.. Vet inte om Robert hade uppskattat det :) Dessutom vill jag inte se allt för lång ut, men de är ju såååå snygga! Finns i gult och blått också, men de ända som finns i min storlek är de blåa, och dem vill jag inte ha. Alla andra finns i storlek 40 och uåppåt..



Tycker också om dessa, 12 cm hög klack och jag blir 181..


Skorna finns på http://Nelly.se

Igår köpte jag en volangkjol på Lindex. Gör söt! Det var Lina som tipsade mig, och så fick det då bli! Haha :) Tyvärr hittade jag ingen bild på Lindex hemsida, men det är svart med massa rosa blommor. Robert tyckte också att den var fin, det var la ett bra betyg? :) Har på mig den nu iaf, skall ju på kalas för Robert - hemma hos hans föräldrar..

Nu ska jag käka frulle.
Tjillevippen


Räkningar, tvättning, städning och fattigmanslunch

Har betalat alla räkningar nu, köpt busskort och kattmat på djuraffären. Visst den maten är något dyrare, men den mättar mina pissars mage mer, och de har fin päls och mår bra. Dessutom spinger jag inte på Bonum varje dag för att köpa kattmat, nej den här kattmaten håller ca 1½ - 2 månader. Perfekt tycker jag. Men, nu är jag nästan pank igen, efter alla räkningar, busskort och kattmat.. Så därför äter jag en såkallad fattmigmanslunch - kokt broccoli och blomkål.

Nu ska jag äta mina grönsaker, snart kan jag dessutom sola!
Tjenixen

Roberts födelsedag, min namnsdag och våffeldagen

Idag är det mycket som händer, i alla fall om man utgår ifrån vad det är för dag - 25 Mars 2009. Robert fyller 22 idag, nu börjar han bli gammal och skruttig. Jag har namnsdag, Marie samt att det är våffeldagen! Hur ska jag då styra upp denna dag? Jo, jag skall städa lägenheten för det ser ut som ett bombnedslag här. Har lovat Robert att jag skall göra Spagettie och Köttfärssås till middag, och när jag har tränat ikväll, då skall jag komma hem och grädda våfflor som kvällsmat! Mumma :)

Nu sitter jag här, i mitt kök och lyssnar på Melissa Horn. Snackar med Pernilla på msn och Lucifer ligger här och tvättar sig. Skall snart äta lite frukost och zappa på tven, tror jag. Sen skall jag städa och göra det någorlunda fint i alla fall :)

Vad ska ni göra på våffeldagen? Äta våfflor?
Tjillevippen.

Examinationen är avklarad

Idag hade jag examination på den portfolio som jag skrev förra veckan. Det gick faktiskt över mina förväntningar, det kändes som om de tyckte om mitt arbete. Jag var faktiskt glad och väldigt lugn. Jag fick inga kompletteringar, vad jag kan avläsa min examinators kråkor... Det är bra, slipper jag tänka på det.

Imorgon fyller Robert år, men jag får inte köpa något. Tråkigt tycker jag, men okey. Vill han inte, så vill han inte. Jag har iaf fått honom till att vi skall åka till Stockholm i sommar, över en helg. Bara vi två. Hoppas det blir av nu bara, men man vet ju aldrig. det är ju det där med pengar, sm fattig student.. Vi måste dock försöka ta oss råd, vi måste hitta på något. Jag är trött på att vi aldrig har råd med något och allt det där. Det är så tråkigt!

Nu ska jag slänga mig i soffan och kolla igenom min portfolio.
Tjenixen.

Nu är min man hemma

Ja, jag trodde att han skulle komma hem vid 18 - 19 tiden idag. Så jag badade, gick upp och tog på mig lite kläder och började blåsa håret. Helt plötsligt ringer det på dörren och jag funderade på vem det kunde vara. Så jag öppnade dörren och in kommer Robert (kl 17), det ända jag fick fram var; "Vad fan gör du hemma nu?!" - trevligt välkomnande han fick va? :)

Nej, nu ska jag

Syskonsamling i min lägenhet

Ja, såhär på gamla dar, kommer båda mina syskon hit och sover, plus Linda. Så, ja, jag är ju inte ensam inatt iaf. haha. Dagen slutar inte direkt som jag hade tänkt mig. Skall möta Jenny vid bussen klockan ett. Därefter, kring den tiden, kommer Johan och Linda också, så ja. Det blir nog bra :)

Älskar mina syskon, Johan och Jenny. Även om de är smått störda båda två ibland.
Gonatt.

Ögonen är helt slut

Mina ögon är helt slut, jag med för den delen. Trött och jävlig. Ändå kan jag inte gå och lägga mig, min syster skall komma hit inatt. Hon är på bio med sin kontaktperson och är här runt 00:00 tiden, om de hinner med bussen vill säga. Var lite tajt med tid.

Var i Herrljunga idag på visning i huset som mamma och pappa är intresserade av. Det var la fint, men enligt mig, alldeles för nära vägen - som dessutom verkar vara ganska tungt trafikerad. Ja jag vet inte, det är inte jag som skall bo där så. Vill de flytta dit så gärna för mig,

Anna och Johan har kommit hem från Thailand nu. De var riktiga pepparkakor, speciellt Johan! De bjöd mig på tacos, Emelie var också med. Satt och kolla på foton från deras resa och sen kollade vi på Robinson. Men jag vet ärligt talat inte vad jag tycker om det, faktiskt. Tråkigt att de redan kör pakter och bor i ett träsk! Kasnke får ge de en chans till, kanske blir bättre nästa lördag? Om inte så bojkottar jag det!

Imorgon kommer min man hem. Jag saknar honom, han saknar mig - skönt :)
Tjillevippen.

Trött

Jag är så trött! Har egentligen ingen anledning till att vara det, speciellt inte när man knappt gjort något alls idag! :/ Mysko tycker jag. Orkar inte ens laga mat, jag som älskar att laga mat. Nej jag och Jenny skall äta Panpizza (!) en fredagkväll som denna! Usch..

Jaja, imorgon kanske jag ska åka med mamma och pappa till Herrljunga/grunde, för att checka in huset de är intresserade av. De skall nämligen på visning imorgon klockan 13. Men de har bestämt med en annan familj, som vi känner sen barndomsben - som också skall flytta till Herrljunga (!), att åka på picknick innan och kolla in det huset som de skall flytta till. Och det vet jag inte om jag orkar med, då stannar jag mycket hellre hemma hela dagen för att sola. Faktiskt. Men men, nyfiken som jag är vill jag ju se hur huset ser ut på riktigt också, inte bara på kort.

Nej, nu skall jag slänga in Panpizzerna i ugnen.
Tjillevippen.

090320

Tjillevippen!

Sitter i sängen nu och är småsur över att det inte är sitta-på-balkongen-och-sola-väder. Men, jag har åtminstone diskat, bakat sockerkaka och varit ute med Harry och Ludde två gånger, tillsammans med Jenny. Så man får la gjort en del när det inte är solaväder, har nyss satt på en tvättmaskin också.

Oj, visste inte att klockan redan var 15:30!! :/ Tid går fort.

Pratade nyss med Robert, så ville hans jobbarkompis Andreas prata med mig;
- Hej Carin
- Hej
- Vad gör du?
- Sitter i soffan och klappar på hunden.
- Hunden? Ni ha la ingen hund?
- Nej, men mina föräldrar har.
- Jaha, vi skall ut och dansa nu.
- Gör ni det, ta det lugnt bara!
- Jadå.

Sen pratar han med Robert som om han vore helt överraskad.
- Fan vad go hon låter!!
- Ja jag vet.
- Helt underbart go ju, Robban.
- Ja, jag har la inte sagt något annat heller?
- Nej iofs inte. Men fan vad go hon låter!

Och där satt jag, på andra sidan luren och lyssnade. Skrattade en del åt honom. Herregud, killar alltså! :)

Snart skall jag gå och handal med Emelie!
Tjipp ohoj!

Torsdagkväll

Sitter i soffan nu, mätt och belåten. Nyss ätit middag (!), sent jag vet. Men var tvungen att vänta på Jenny, hon var gör sen, så jag var lite småsur när hon kom..

Hockey på tv nu, men orka se på det - vi verkar ändå förlora mot HV71. Dåligt tycker jag. 3 - 0 står det. Finns inget annat bra på tv, bara skit - som vanligt. Trött är jag också, och inget har jag att läsa. Jättetråkigt!

Imorgon skall jag sola igen, vad annars? Jag vill ha massa, massa, färg. Dessutom ska jag nog baka imorgon :)
Tjillevippen.

Solar




Visst är jag snygg när jag solar? haha. Har åtminstone fått jättemycket färg! Och mina älskade, älskade, fräknar är framme nu. Välkomna, er har jag saknat :D

090319

Sitter ute på balkongen nu. Har dragit ner bh-banden och linne-banden, så jag sitter i bara axlar och linnet lååångt ner. Inte toppless, men nästan. Haha. Jag skall skaffa mig färg. Det är ju helt underbart väder, trivs som fisken i vattnet på min balkong då :) Med lite musik och en kopp kaffe. Katterna springer runt på balkongen och de njuter minst lika mycket som jag.

Robert åkte till Branäs idag, han ringde nu och sa att han kommit fram. Hörde tjejröster i bakgrunden och frågade då vilka de var. Han sa att det var några tjejer från en annan firma och de har berättat för alla killar på bussen att de gärna tar emot sex i deras stuga osv. Vilka äckliga tjejer, sviniga. Robert sa att de var störda, så jag hoppas inte att de är i närheten av honom.....

Nåja, är klar med tentan/portfolion i alla fall. Den är inskickad och allt, så nu är jag "ledig".
Tjipp

Edward och Bella..

.. Jag har läst ut alla böckerna om dem nu, alla böcker på 1 vecka. ca 2000 sidor tillsammans. herregud alltså, jag har bara läst, läst och läst. Kunde inte sluta, men nu önskar jag att jag hade läst saktare, för nu finns det inget mer att läsa. Jag vill läsa mer om dem, se vad som händer. Författaren skulle mycket väl komma på mer, med tanke på hur bok nr: 4 avslutades.. hittade förresten bok nr: 5, om hur Edward ser på allt som händer i Twilight. Men, den är på engelska, får läsas på datorn för den är inte klar och, ja. jag vet inte, här är länken iaf http://www.stepheniemeyer.com/pdf/midnightsun_partial_draft4.pdf

håller dessutom på med min examination. Därför jag inte skrivit här på ett tag. Har haft fullt upp med att läsa böckerna om edward och bella, men också plugga.. På torsdag åker Robert till Branäs, då lär jag sitta här framför datorn dagarna ut och in, för att jag inte har annat att göra. Men men.

Tjillevippen!

Hata snö, Älska värme

Jag vill ha värme, vår och fint väder - NU!

Elektriker kan man tydligen inte lita på

Allvarligt talat. NEA - väst var här imorses och lånade mina nycklar till vårat förråd på bottenvåningen. De skulle dra lite kablar och grejer där. Visst sa jag och gav dem nycklarna. De skulle komma upp idag och lämna dem när de var klara, alternativt lägga dem i brevlådan om jag inte var hemma. Nu är klockan 16:15 och jag har fortfarande inte fått tillbaka några nycklart! Så jag sprang ner för trappan för att kolla om de var kvar. Vad jag finner där nere är att vår förrådsdörr står öppen, igen skjuten, men inte stängd. Plus att det lyser där inne och så var någon liten lucka öppen i svalen med massa kablar. Då undrar jag; är det inte en elektrikers plikt att låsa efter sig, släcka lamporna och stänga lock som det finns kablar i, när de är klara för dagen? Och framförallt, är det inte en elektrikers plikt att lämna tillbaka nycklarna när de är klara för dagen? Åtminstone komma upp och fråga om de kan behålla nycklaran för att de inte var klara, eller liknande? Gud, jag blir så himla irriterad! Detta skall alltså vara proffs som kommer till oss och ber om nycklar för att komma in i utrymmen som är våra! Med grejer som är våra, så låser de inte! Precis vem som helst kan gå in i vårt förråd nu, ta våra saker och sticka! Precis vem som helst!! Jag borde klaga ihjäl dem. Skriva hat mail och bombadera dem med bomber... Men så kan man inte hantera en situation. Men jag överväger allvarligt talat att klaga på dem. Det är inte första gången jag blir irriterad på NEA - väst. Nej, när de skickade ut information om att de skulle komma till oss och behöve nycklar till lägenheterna så sa de att de skulle vara här 3/3 - 4/3. Ingen utav dagarna kom de. Dessutom fick vi lappen den 3/3.. De presenterar sig heller inte när man öppnar dörren, de säger knappt hej och står så långt ifrån som om man vore pestsmittad.. usch. Jag gillar inte dessa elektriker. Och jag har frågat Robert om de gör så på Gustafssons, men det gör de verkligen inte sa han. Och dessutom sa han också att vi borde klaga, för såhär får man inte behanla sina kunder.. Blä. Om jag någonsin skall anställa elektriker skall jag anställa Gustafssons Installation AB - dem känner jag iaf, och vet att det verkligen är professionella i sitt arbete..

Men NEA - Väst, dem kan man inte lita på!

Portfolio och annat

Här sitter jag nu och gör allt som jag egentligen inte borde göra. Jag skriver på MSN med mormor, lyssnar på musik, surfar på nätet, dricker kaffe och sätter ihop en mall för min såkallade portfolio. Portfolion är alltså det dokument som jag kommer examineras i. Skriver jag en bra portfolio om hur jag har utvecklats under kursens gång så skall det nog inte vara några problem med ett betug G. MEN, detta återkommande MEN. Det är såååååååå tråkigt. Finner ingen ro, lust eller vilja. Jag gör bara en massa annat. Dessutom snöar det, och det lägger sig. Fy alltså, jag hatar snö. Jag vill har vår och sommar nu. Värme, fågelkvitter och åskoväder! Men nejdå, det skall snöa, vara kallt och blåsa. Usch.

Jag vill läsa mina böcker igen, jag vill inte plugga.
Tjipp.

Bokmal

Ni vet, jag sa att jag hade beställt bokserien om Twilight, det är fyra böcker. Jag fick hem dem i tisdagskväll, och jag började genast läsa ettan. Men så visste jag allt som hände i den och jag var mer nyfiken på vad som skulle hända i nästa film, så jag dök rakt in i bok nr: 2. Och SLUKADE den i ett nafs. Det tog mig ett dygn att läsa 449 sidor. Och den var så bra :) Tänk om jag kunde sluka kursböckerna sådär också, och ta till mig dem så som jag tog till mig denna boken. Nu skall jag också straffa mig själv för att jag bara låg och läste denna bra boken, genom att läsa det jag egentligen borde, nämligen tråkig, trist och dammig kurslitteratur. BLÄ.

Tjipp.

Promenad med Robert

Ja jag och Robert har varit på promenad. Det var jättelänge sedan vi gick på promenad, så det var jättemysigt och kul att vi gjorde det. Vi gick runt halva Gråbo, pratade om vad vi skall ha för bil och sådant. Jag måste ju skaffa körkort nu med tanke på att mamma och pappa skall kolla på hus i Herrljunga. Orka pendla dit och inte kunna åka hur som helst, så jag får fan ta mig i nacken nu och fixa nytt lämp igen. Måste först och främst kolla synen och så, för det måste man göra. Och så måste jag skaffa fram mer pengar, på något sätt. Mamma och pappa skänker förhoppningsvis lite pengar, men det lär inte räcka. En intensivkurs kostar lite, plus boende i två veckor och så.. Så ja. Jag SKA i alla fall ta ett körkort i sommar, JAG SKA GÖRAT! Det är bara pengarna som hindrar mig..

Nu skall jag kolla på Beck - den svaga länken.
Tjipp.

Utmaning!

Tre jobb jag har haft:
Städerska, Vikarie inom barnomsorgen samt skolan (!?)

Tre platser som jag bott på:
Gråbo - Hjällsnäs, Gråbo - Grönbacka och Gråbo - Lundbyvägen.

Tre tv-program:
Room Service, Arga snickarn och Bygglov.

Tre favvo plagg:
Svarta byxor, snygga t-shirts och fina tunikor/klänningar.

Tre favvo maträtter:
Vegetarisk lasange (mitt egna recept), Tacos och Potatisgratäng med grekisksallad.

Tre platser där jag skulle vilja vara just nu:

Thailand, intensivkursen för körkortet och på platsen jag har klarat uppkörningen på :)

Jag utmanar:
deiwen.blogg.se
malinnaslundh.blogspot.com

Twilight

Oh My God!! Den var så förbannat bra. Gud, jag älskar den filmen. Min nya favorit :) ååh, jag vill se den igen, och igen, och igen. Har hört att det skall komma fler, eftersom att det är en serie böcker som den är baserad på. Fan, jag får abstinensbesvär ju, måste se den imorgon igen! :)

Jag rekomenderar den varmt!

Tjipp.

"Det är en skam för Sverige!"

Japp, så uttryckt sig min lillasyster om att Sarah Dawn Finer och Caroline af Ugglas gick vidare - och jag kan inte göra mycket annat än att hålla med! Jag är i alla fall glad för att Sofia med låten Alla gick vidare. Den gillar jag faktiskt, väldigt mycket. Ja herregud säger jag bara. Bara inte Caroline af Ugglas går och vinner hela skiten nu, för då lovar jag banne mig själv att ALDRIG mer kolla på detta usla program.

Nu skall vi kolla på Twilight i alla fall, hoppas den är bättre än dagens Melodifestival.
Tjipp.

PS:
Någon som vet hur man lägger upp Youtube filmer på bloggen? Jag fattar inte hur man gör.

I väntan på Melodifestivalen

Idag har jag och Jenny bakat Jordnötskaka och lagat lasange med sallad. Det var mycket smarrigt, måste jag säga. Jenny har diskat nu och jag har vikt tvätt samt satt på en ny omgång med tvätt. Sedan skall vi äta chips och cheez ringar medan vi kollat på Melodifestivalen samt Twilight - hoppas den är bra. Har hört det i alla fall :)

Har inte tid med er mer ;)
Tjipp!

Pluggandet

Sitter hemma idag och pluggar. Har nyss läst "Nya Lus-boken", en bok om läs- och skrivmetoden, hur man som lärare kan se att barnet utvecklar sin läs- och skrivförmåga, osv. Intressant? Nja, sådär måste jag nog säga. Även om vissa grejer tilltalar mig så gör inte hela boken det. Har i alla fall seminarium över nätet om den boken och "God läsutveckling". Haft hela veckan och har fram till måndag. Så ja. Skall skriva mer, har bara skrivit fyra inlägg än, men jag vet inte vad jag skall skriva denna gången. Förra gången vi hade seminarium över nätet skrev jag massa, kring 15 inlägg tror jag det var.

Skall snart ta och laga mig lite lunch. Det börjar nämligen kurr i kistan. Jag satsar på ris, vegetariska vårrullar och pingpong-sås (sweet chili sås). Vi har alltid kallat den såsen för pingpong-sås i min familj. Fråga mig dock inte varför, för det vet jag ärligt talat inte :) Märkligt va?

Snart kommer nog Jenny också, men hon har som sagt redan lunchen fördig för hennes del - hon har pizza kvar sedan igår som hon allt får ta och värma upp.

Nej, men om man kanske skall ta sig ett race med dammsugaren? Har redan diskat och bäddat sängen i alla fall. Var klar med all disk vid nio tiden imorses, så ja :) Jag var uppe med tuppen, 6:45. För jag var tvungen att väcka Jenny samt att fixa frulle till oss. Men hon var så nervös för skolan så hon kunde bara dricka ett glas oboy.

Träning ikväll, är jag en hurtbulle ändå må tro?
Tjipp!

Sitter i gästrummet ...

... och skall sitta här tills Jenny somnat. Hon mår dåligt och är lite nervös för skolan imorgon. Det var någon hon var ovän med, eller ja, någon som var sur på henne för ingenting. En mycket patetisk sak! Jaja, hon är i alla fall rädd för att hon inte skall kunna somna, så jag lovade henne att sitta här tills hon somnat. Som en vakande hök :)

Dagen har varit sådär. Tänker absolut inte nämna detaljer. De som vet, de vet och resten behöver inte veta. Men det har varit en mycket rörig dag idag. Väldigt rörigt. Dålig start på morgonen, men bättre nu ikväll. Alla har la kriser i olika former och skepnader..

Skall i alla fall vara hemma imorgon. Är ledig från skolan och skall plugga. Jenny skall till skolan och prata med sin fröken och den där patetiska personen. Därefter kommer hon hem till mig igen. Hon vägrar vara i skolan hela dagen. Så hon kommer hem imorgon till mig och äter upp sin halva pizza som hon lämnade idag. Vi har haft "tjejkväll" idag och Robert fick också vara med :) Hur som helst skall jag plugga imorgon. Har MASSOR att läsa. Jag får skylla mig själv att jag inte lagt upp saker och ting så dåligt, men samtidigt kunde jag inte koncentrera mig idag.

Nej, nu ska jag gå.
Tjipp.

Jag säger bara ett ord nu, till dig och situationen.


HELVETE!

Hurtbulle eller degbulle?

Det är frågan det!

Tränade ju förut, går bättre och bättre. Känner att jag orkar mer för varje gång - bra va? Däremot så åt jag mindre bra när jag kom hem. Ostbågar och potatissallad med baguette.. Lyckat Carin, lyckat. Nåja, men utan deg är det la inte jag, eller? Hmm.

Imorgon är det skola. Har föreläsning till klockan 17. Fattar ni?! Jag kommer vara död när jag kommer hem. det blir direkt till att lägga sig, nästan. Är nog hemma mellan 18 - 19. Allt beror helt och hållet på hur bussarna går så sent.. kanske borde kolla upp det? :) Är tyvärr inne i en period, igen, då jag inte är något fan av skolan. Absolut inte! Inte under några som helst omständigheter. Nej, nej, nej.

Lina, sluta stressa. Ta det lugnt, ha inte så höga krav och måsten. Det får vara stop med det nu, det skall vi bli två om :)

Nej, nu skall jag antingen kolla på BigBrother reprisen som går på tv400, eller sova. Får se.
Tjipp!

Jag har tråkigt ...

Brukar du komma i tid: Ja, annars får jag dåligt samvete.
Hur lång är du: 1,69 cm
Kan du laga mat: Jajjamensan! :)
Vad har du på dig just nu: Mjukisbyxor, tofflor, linne och flecetröja.
Har du någon fobi: Ja, för maskar! Jag tål dem inte!
Hade du en bra kväll igår: Ja, den var la som vanligt tror jag?
Vilket är ditt senaste inköp: Ingredienser till fruktig linsgryta med bandpasta.
Din favoritdryck på morgonen: Kaffe eller Te.
Har du sovit i din egen säng inatt: Ja, vart skulle jag annars sova?
Vad hade du sönder senast: Ehh, ett par byxor tror jag.
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Vatten eller kolsyrat.
Alkoholhaltig favoritdricka: Cider, vitt vin och redbull/vodka
När gjorde du senast något riktigt dumt: Hur skall jag kunna komma ihåg det? :/
Saknar du någon just nu: Ja, min farmor.
Vad ska man göra för att få dig irriterad: Provocera mig, med allt möjligt.
Någon jag stör mig på:
Finns många, och de är inte ens värda att nämnas vid namn.
Intressen: Inredning, matlagning, bakning, umgås med vänner, tjejmiddagar och massa mys.
Senaste person du kramade: My love, Robert.
Vad drack du senast: Kaffe med mjölk.
Vill du ha barn:  Absolut, helst nu :)
Längtar du till din nästa födelsedag: Nej, det gör jag inte.
Har du rakat dina ben någon gång:
Flera gånger.
Är du sugen på något nu: Nej, inte nu för jag har redan stoppat mitt sug med en skål vanlijglass.
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: 1 - 3, beror på om jag är i skolan eller på jobbet.
Använder du hudkräm: Nja, inte dagligen det är synd och säga, men ansiktskräm.
Attraheras du av män med skägg: Välvårdat och snyggt möjligen, och "fittsträng", som det så fint kallas.
Brukar du baka: Japp, senast var det bröd.
Röstade du i det senaste valet: Ja, det gjorde jag.
Är du nöjd med ditt liv som det är nu: Ja det är jag la, saknar ett körkort, hus och barn dock, men annars funkar det.
Vilken låt lyssnade du senast på: So what - P!nk
Har någon annan sovit i din säng inatt: Ja, det kan man la säga - Robert. För det är faktiskt min säng ;p
Vad tycker du är äckligt: Maskar, spindlar, kött, fisk, fågel, bajs och spyor.
Har du pengar på mobilen: Ja det har jag, några få kronor.
Vilken svordom använder du mest? Fan och Jävlar.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Beror på vad det är för bild och på mitt humör.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Beror på hur mycket pengar jag vunnit. Ett hus eller lägenhet?
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Eh, det kommer jag faktiskt inte ihåg.
När var senast någon stötte på dig? Räknas Robert? :)
Vad åt du till middag senast? Åt lunch förut, ris och fruktig linsgryta.
Kan du vissla? Ja, det kan jag.
Tittade du på tecknat när du var liten? Ja men självklart, vem har inte gjort det?
Äger du några popband t-shirts? Nej, verkligen inte.
När flög du senast? Från Grekland 2003.
Pratar du några andra språk? Räknas dålig engelska och Rövarspråket.
Har du gråtit offentligt? Ja det har jag.
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Nja, en tatuering har jag funderat på.
Vad har du med dig in på bion? En kompis?
Vad har du för väder? Blåsigt, kallt men ändå fint.
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Kommer inte ihåg, men bild och foto tror jag?
När sov du senast på golvet? Jadu, ingen aning.
Vilken är din favorit drink? Mojito kanske? Jag vet inte.
Gillar du din boendesituation? Lägenheten och läget kunde hållt bättre standard samt bättre utsikt.
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Nej.
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 22 år, börjar bli gammal nu.
Tror du på liv på andra planeter? Ja det tror jag. Det är omöjligt att det bara skulle finnas vi på Tellus!
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Jag skiter i allt? :D
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Nej jag tror inte det, eller jag vet inte.
Tycker du om att krama folk? Bara mina vänner, annars finns det ingen anledning.
Äger du en digitalkamera? Nix, I don't.
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Kronprinsessan Victoria....... !!! Usch.
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Nej, finns la en anledning till varför de inte ringer.
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Vet inte, jag äter inte kött.
Är du mörkrädd? Om jag är själv, kanske. Var det förr i alla fall.
Tre saker du alltid har med dig? Mobilen, plånboken och väskan.



Nu skall jag dricka kaffe med mamma.

Sova, sova, sova, säng, säng, säng

Ni vet, jag skrev tidigare att jag var irriterad på elektrikerna som inte hade kommit än - vilket de fortfarande inte har gjort.. Så jag gick och la mig. Jag har sovit i en timma i sängen, med kläderna på, pluggboken bredvid och Lucifer liggandes på min sida. (Jag sover på sidan).. Men NU skall ja ta tag i pluggandet igen. Så grymt tråkigt bara. Eller, det är ju intressant, men kursen är så rörig att man inte orkar.

Skall göra lunch snart med. Börjar bli hungrig - har ju trots allt varit uppe sedan 6:45. Skall ta och koka lite ris då och värma upp den där fruktiga lingrytan som blev över häromdagen. Det passar nog utmärkt ihop, det tror jag :)

JAG VILL SHOPPA!
Tjipp.

Här sitter ...

... jag, i mitt kök, med en mugg te. Väntar på att elektrikerna skall komma, som de tydligen skulle göra idag. För det är ju den 4/3 och så vitt jag vet så har de skrivit den 4/3 på informationsbladet.. Men har de dykt upp? Nej! Jag kunde alltså ha leagt i sängen och sovit tills nu, eller till och med längre, om de inte alls dyker upp. Tycker nog att det är lite  dåligt att det står att de skall komma 7:00, och att vi skall göra plats för dem osv. Så dyker de inte upp klockan 7! Dåligt, dåligt, dåligt. Jag skall nog ringa min personliga elektriker, vid namn Mr. R, och fråga om de också håller på såhär.. :)

Yeah yeah. Idag är det pluggardag som gäller. Därefter, ikväll, skall jag träna - SKÖNT! Ja, ni såg vad jag skrev, det är sant! Jag tycker att det skall bli skönt att träna. Känns gött att jag kommit in i det stadiet nu, och inte det innan då allt är så jobbigt. Visserligen klarar jag inte allt, men jag försöker, och det är väl huvudsaken - att man försöker. Eller?

Tjipp!

Utseendet...

... på bloggen har ändrats igen. Kul! :) Fast den där bilden på staden skall jag försöka få bort, till något som intresserar mig mer. Fast det blir en annan natt, nu skall jag sova. Klockan ringer ju 6:30!

Tjipp och hej

Ökning!

Japp, idag har jag haft 18 unika besökare.. wow! Men det beror säkert på att jag har min blogg som statusnamn på facebook, garanterat. Men ändå! 18 besökare, och en som kommenterat - Lina.. Det var iofs ganska dåligt gjort utav 18 unika besökare. Hmm.

Imorgon skall elektrikerna komma. De skall sätta in fiberlan, eller vad det nu heter. Hur som helst så kan de dyka upp redan klockan 7:00! Vilket i sig innebär att jag måste gå upp vid 6:45 och åtminstonde ta på mig lite kläder. För jag vill inte ligga i sovrummet och sova om de skulle dyka upp klockan 7. De ska ju liksom vara inne i sovrummet och i vardagsrummet och greja. Men men, så kan det vara.

Ikväll var jag ute på promenad, med Annas lillasyster Emelie. Hon bor ju i deras lägenhet nu i 3 veckor, då dessa två muppar till grannar lämnat mig i kalla, äckliga, Sverige för varma, sköna, Thailand. Så nu får jag umgås med Emelie när jag har tråkigt :) Hade en mycket djup promenad. Skall inte gå in på detaljer, men den var djup. Dessutom gick vi en bra bit. Man skulle kunna säga att vi gick runt hela Gråbo (Hjällsnäs, nästan, - Lekstorp) på mindre än en timma! Det är nog rekord! Så snabbt går inte jag och Anna :) Men de kalorier som jag brände under promenixen har jag nog lagt på mig igen med hjälp av ett glas oboy och rostade mackor med nyponmarmelad..

Imorgon är det pluggdag som gäller.
Tjipp.

Pasta med fruktig linsgryta


4 portioner – 20 min

Ingredienser
   • 400g bandpasta (Tagliatelle)
   • 1 gul lök
   • ½ röd chili
   • 2 msk smör eller margarin
   • 1 msk curry
   • 1 pkt GoGreen gröna linser
   • 1 burk kokosmjölk
   • 2 tomater
   • 1 liten burk ananas
   • Persilja

Gör såhär
   1. Koka pastan enligt anvisningar.
   2. Skala och hacka löken. Finhacka chilin. Fräs ”hacket” i smör tillsammans med curry.
   3. Tillsätt linser samt kokosmjölk och låt koka ett par minuter.
   4. Tärna tomaterna och ananasen.
   5. Krydda med lite persilja, färsk eller på kryddburk.
   6. Tillsätt allt i kastrullen och låt grytan småkoka en stund, tills den blir varm.
   7. Servera grytan till den nykokta pastan.

Tips
   • Tärna upp kycklingfiléer och stek. Servera därefter tillsammans med grytan och pastan, för en mer ”köttigare” rätt



En mycket god rätt, och lite roligare än gamla vanliga pasta med ketchup. TESTA!

Hjälp!

Jag har inte läst blondinbellas blogg på flera dagar. I vanliga fall läser jag minst en gång om dagen, men nu går det inte. DET GÅR INTE! Abstinenesen växer fram :) Nejvars, men när jag skall gå in på henens blogg så står det att jag behöver användarnamn och lösenord?! Why oh why? Tänker jag då.. Hon kanske tycker att jag läser för mycket och för ofta och har blockat mig? haha, nej det tror jag iofs inte att hon har. Men något är fel, för en vän till mig, Karin, hon kunde heller inte komma in på blondinbellas blogg.. så det är inte fel på mitt internet iaf. Utan det är något annat problem. V

vad skall jag nu läsa när jag har tråkigt?? :/

Too mycket

Idag har jag varit i skolan. Vi har gått igenom tre stationer där vi grupp för grupp fått redovisa muntligt om vad vi utfört på våra VFU-platser. Jag berättade att jag hade högläsning ur "Sunes Skolväska", att Sune skickade brev till barnen via mig - där han hade små uppgifter samt att vi skrivit en egen text till "Blinka lilla stjärna". Dock vet jag inte om jag hade bra eller dåliga uppgifter - ena läraren kändes väldigt skeptisk mot mig och det jag gjort.. men men. Så går det när deras kurs är hur rörig som helst. Förstår noll och de har varken gått igenom examinationen eller annat.. men men..

Sitter hemma nu. Värmde mat från igår, bandpasta med någon fruktig pastasås till. Med linser och ananas i och så. Jättegod! Har fått info om att elektriker skall komma in i vår lägenheter den 3/3 och 4/3 - problemet är bara att det är den 3 mars idag. Och om det nu är så att de skall in här imorgon, tycker jag att de är ute i väldigt dålig tid och informerar om det! Lite framförhållning får man la ändå ha, eller? Är det för mycket begärt kanske? Skit NEA..  eller vem det nu är som skickat infon. Det står liksom att de behöver en nyckel om man inte är hemma, men inte vem man skall lämna nyckeln till? dessutom, ja, nej. Jag blir irriterad på detta faktiskt - även om jag är hemma imogon och har läsdag!! Men men..

Hörde att Sanna klippt sig kort med, eller ja, de där frisörerna.. Sanna, ta en bild, jag vill se! Hoppas du vart nöjd med. Dessutom vill jag gratta Maria, som fått körkort idag. Grattis!

Tjipp!

Karin ...

... du är en dålig anhängare av min blogg! Men detta skall vi ändra på. Din medicin är; läs minst en gång om dagen, och kommentera minst en gång i veckan. Detta för att jag skall ha koll på att du är här eller inte ;)

Ve och fasa, gud vad snuskigt!

Jag har nu brottats klart med disken. Skönt att allt äntligen är rent!  När jag ställde in den rena disken, innan jag började diska allt annat, upptäckte jag att Robert minsann hade fuskat med disken! Jag ringde honom och sa att jag hittat en mugg, som var full med intorkad marmelad. Vet ni vad hans försvar var? "Oj, jag var visst lite full när jag diska.". Hallå eller, diskar man så diskar man ordentligt, annars kan man lika gärna skita i det. Nästa gång han har diskat skall jag banne mig stå som en hök över hans axel och inspektera minsta lilla millimeter på proslin, bestick och glas innan han får godkänt. Nejvars, kanske inte riktigt så, men nästan.

När jag väl skulle sätta igång med disken, upptäckte jag en annan vidrigt snuskig sak. Nämligen att mister R inte har sköljt ur sina matlådor!!! Vet ni vad jag hittade i hans matlådor? Det skall jag säga - FULLT MED MASSA ÄCKLIGT MÖGEL! Ena lådan var så vidrig att jag var tvungen att slänga den. Fy sjutton vad det stank mögel. Snuskigt, snuskigt, snuskigt! Sen att det stank mögel under hela diskepisoden var ju heller inte så kul. Blä, blä, blä. Jag hatar mögeldofter, mår riktigt illa av det. Så när jag upptäckt detta vedervärdiga ringde jag självklart upp den åtalade.. Och han bara skrattade, typ. "Jag orkar inte skölja ut jämt.". Men jobbigt? Nej! Usch. Jag skall giva honom på moppo :)

Förutom detta snuskiga så har jag också fronterdiskussion nu. Men det är ingen annan än jag som skrivit där. Jag har i alla fall startart båda våra diksussioner hittills.. Heja mig, heja mig, heja mig. Hoppas man får betyg på vem som startar först också? :)

Nej, om man skall ta och koka sig lite te?
Tjipp.

Utmaning

Jag har blivit utmanad av: www.deiwen.blogg.se

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Carin
2. Ett ord på fyra bokstäver: Cool
3. Flicknamn: Cindy
4. Pojknamn: Ceasar
5. Yrke: Carwasher
6. Färg: Cerise
7. Klädesplagg: Chinos
8. Mat: Creme Fraiche
9. Sak i badrummet: Cerisa strumpor (?)
10. Plats/stad: Colorado
11. En orsak att vara sen: Crash
12. Något man skriker: Coolt
13. Film: Casanova
14. Något man dricker: Cider
15. Band: Cindy Luper
16. Djur: Crocodile
17. Gatunamn: Citrongatan
18. Bil: Citroën
19. Sång: Circus

Jag utmanar:
www.sannamariabeatrice.blogg.se
www.oOLinaPerssonOo.blogg.se
www.partymaria.blogg.se
www.emeliecalvert.blogg.se

andra mars tjugohundranio

Sitter vid mitt matbord i köket. Disken vimlar över diskhoskanten, borde diska? Får göra det sedan, har bättre saker för mig just nu. Som att plugga och fundera på om jag behöver läsglasögon. Har kommit fram till att jag nog behöver det, för ibland när jag suttit länge framför tven eller läst länge blir bokstäverna liksom suddiga, dessutom blir jag trött om det blir för mycket text länge. Är det ett tecken då må tro? Ärligt talat är det ju inte konstigt om jag skulle behöva glasögon då både mamma och pappa har det. Mamma har haft det sedan hon var 13 år och pappa har skaffat sig det på senare dagar. Så varför skulle inte jag drabbas? När jag tänker efter har nog alla i min släkt glasögon, förutom mina kusiner då.. vad jag vet i alla fall :) Men men, det återstår att se. Jag hoppas dock inte på att jag behöver det, jag passar inte i glasögon! Ser ut som en arg och sträng gammal skolfröken. Visserligen skall jag bli förskollärare, men bara för det behöver man väl inte skaffa sig glasögon och se elak ut? Nej tack!

I lördags var det tjejmiddag hemma hos Lina. Det var jättemysigt och kul! Trevligt. Vi åt god mat, avokadosoppa med creme fraiche och löjrom (som jag inte åt) till förrätt. Hasselbackspotatis, fläskfilé (som jag inte åt), sås, sallad och bönor till huvudrätt. Och sist, men inte minst, en god marängvaniljbärtårta (vad hette den nu igen?) till efterrätt. Allt var helt utsökt gott! Dessutom mixade Lina Mojitos (Moskito) till oss, som blev godare och godare för varje gång :) Vi spelade spel, drack vin, umgicks, pratade och hade det riktigt, riktigt kul! Därefter gick vi ut på stan, vid 00 tiden. Fruktansvärt mycket folk, och poliser. Troligen eftersom att det var lönehelg, men ändå! Vi hamnade på Berså, där jag aldrig varit - men det var äna mysigt där. Ett lagom litet ställe. Åkte däremot hem vid två tide med Maria, och så mötte pappa upp mig i Björsared. var hemma runt 3-tiden. En mycket lyckadkväll! Nu väntar vi bara på att alla bilder skall komma upp på facebook :D

Nu skall jag fortsätta plugga, och dricka mitt te.

RSS 2.0