Mitt diadem klämmer åt.

Som sagt, jag har haft det ganska tråkigt idag. Fram tills klockan 14, för då hörde Pörnill av sig och ville ta en promenad - JA! På med skor och borsta gaddarna och iväg snabbt. Så vi har varit ute och gått en bra stund och pratat. Hennes son Kevin sov hela tiden i vagnen, duktig kille det där :)

Träffade Anna och handlade lök och så till middagen; pasta med tomatsås. Det blir perfekt. Sen skall jag iväg och träna pass, BodyVive. Det skall bli jättekul. Är taggad till tusen :)

Nej, nu skall jag se över maten, strax klart.
/ C

Lucifer sover på mig

 

 

 

 


Vad skall jag göra idag??

Vaknade klockan 10:57 och kände hur ångesten sköljde över mig. FAN! Måste jag sova så länge? Ringde Robert ganska snabbt och bad honom att hädanefteter ringa mig på sin första rast så att jag kommer upp i tid någon gång. Hatar att gå hemma och inte ha något att göra, och ändå ligga och sova så länge. Hela dagen är ju förstörd! Blä.

Har suttit och pratat med min kära kusin Emma på facebookchatten. Hon bor i Malmö nu och pluggar till tandtekniker. Saknar henne nu när man vet att hon bor så långt bort, visst, vi träffades inte gör ofta när hon bodde här, men hon är min bästa kusin! Eller ja, den som jag har bäst kontakt med och alltid har haft. Så det är lite tråkigt. Men, någon gång kan jag kanske komma ner, om så bara övre dagen. Sen har ju Lina sin bästa vän i Malmö nu också, Sanna. Så vi kan slå ihop två flugor i en smäll :)

Emma

Jadu, vad har jag gjort annars idag då? Jag har druckit kaffe och ätit skorpor till frukost. Sms;at Sandra ihopp om en träff, men hon jobbar nog idag för hon har itne svarat. Pörnill skall ju på babymassage, så där är det nog ingen idé att kolla, eller, kolla kan jag ju, men det blir nog svårt med en träff där. Lina har jag ringt också, men hon svarar inte heller. Det är ute med mig! Så vad gjorde jag istället? Jo, jag tog kort på min outfit idag och mina nya diadem som jag köpte i Allum. Lovar att Lina kommer gillar i alla fall ett utav dem! :)

En gammelrosa hoodtröja - HM

Ett svart linne - ONLY

Jeans - ONLY

Mystofflor

 

Ett svart och brett diadem - Glitter

 

Smalt diadem med knappar -  Glitter

 

 


Uffe är död!

Ulf Larsson, den tjocka, glada, gubben som var med på barnprogram och Söndagsöppet, är död! Känns jättekonstigt, endast 53 år och dör, bara sådär :/

R.I.P. UFFE!


Rubrik

Jag vet att jag inte har bloggat på några dagar, men jag är som jag är. Ibland skriver jag flera inlägg om dagen, ibland skriver jag inte alls. Jag är en periodare! Men det vet ni la redan, i alla fall ni som läser min blogg regelbundet.

I fredags lånade jag bilen av Mervi och Reine för att hämta Robert i Lerum efter hans risketta. Därefter åkte vi och handlade lite inför helgen på ICA i Hulan. Vi hade en myskväll framför tv;en och Idol.

På Lördagen kom mina släktingar ner till mina föräldrar i Herrljunga, så jag lånade bilen och åkte upp till dem och var där en stund. Dock inte länge, men det räckte. För när mamma och Carina får i sig vin, då är det kört! :) Innan jag åkte upp till Herrljunga var jag hemma och pluggade lite på min hemtenta, och kollade på blocket och bilar.

Ytterligare en dag då jag lånade bilen var på Söndagen. Robert åkte med upp till Herrljunga och vi var där större delen av dagen. Vi packade in fler kartonger som vi skulle ha med oss hem till Reine och Mervi. Jenny hängde med oss hem och fick sitta i baksätet trängd bland kartonger och lyssnade på mig och Robert när vi vrålande och gapande sjöng med i låtarna som spelades på radion. Väl hemma i Gråbo köpte vi pizza och därefter körde vi upp bilen och lämnade den hos sina rätta ägare.

Igår, Måndag, åkte jag med Anna till Allum. Hon letade efter boots och andra grejer. Så vi länsade i princip hela Allum, kändes det som :) Därefter handlade vi lite på Willys, dock handlade jag bra för 155kr då jag inte hade en aning om vad jag skulle köpa, förutom konserver - men dem var slut! På eftermiddagen drog vi och gymmade och solade. Jag uppgraderade mitt kort till kombo, vilket innebär att jag kan boka pass också, och gymmet då. Så vårt första pass är troligen imorgon, BodyVive - något nytt som de skulle starta upp imorgon, om jag fattat det rätt.

Idag har jag inte alls gjort mycket. Tvättat en masikn med tvätt, suttit vid datorn samt tv;en, handlt och bestämt med mamma att de skall äta middag hos oss. Så idag skall jag göra pastagratäng, kött och sallad. Har inte gjort den gratängen sen jag flyttade hemifrån, så det skall bli kul och äta dne. Robert har däremot aldrig gjort det - så får se vad han tycker om den! Påminner dock lite om lasange, fast det är inget kött i och inga lasangeplattor, utan pasta penne. Vad jag kommer ihåg så var det gott i alla fall :)

/ C

Dagens låtar


Mariah Carey - Obsessed


Mariah Carey - My all


Idol och ICA's pizza

Japp, har varit och hämtat Robert från körlektionen nu. Det har gått jättebra för honom och de räknar med att han allt som allt endast behöver 15 lektioner, så det bådar ju gott :) Samma antal som jag hade med andra ord.

När jag hämtat honom drog vi till ICA i Lerum/Hulan för att handla lite mjölk och något att äta. Det fick bli ICA's fryspizza. Den är faktiskt god, tro det eller ej. Hinner inte laga mat, så det fick bli så. Därefter tog jag en liten omväg och tvärnitade några gånger i Stenkullens industriområde - skitkul!

Nu skall jag slänga in pizzorna i ugnen och sätta mig framför Idol. Sen skall jag plugga igen, förlåt Anna. Men jag hinner inte promenera idag... :/
/C

Svar på kommentar

Postat av: Lina

JA VA ROLIGT!!!!!

2009-09-24 @ 19:27:57
URL: http://oolinaperssonoo.blogg.se/




Haha, Lina! Är det ironi till hundra procent jag skådar? :D

Tentapaus med kaffe och Lina

Lina var nyss här och lånade min bok, Metodpraktikan - visst låter det lockande? Eller inte. Hon och jag har pratat kring lägenheter, Ullared, inredning samt annat. Dock hade jag precis kommit in i ett flow innan hon kom, så den pajade lite :) Men nu var jag inne i ett nyss också, MEN, då uppenbarade sig ett problem.

Hur kollar man hur många tecken jag användt på word 2007?

Hade varit underbart att veta då jag skall skriva minst 5000 tecken och max 6000 tecken - på varje fråga. Så, någon som vet? För jag tycker att nya word är hur klurigt som helst!


Skall strax vandra upp till Reine och Mervi och låna bilen. Skall hämta Robert i Lerum, eller i Göteborg. Vi vet inte vart de släpper honom från körlektionen, men det löser sig då. Det är mest troligast att de släpper honom i Lerum då han har sista lektionen. Men man vet ju aldrig.

/C

Hemtentamen

Vi har fått en hemtentamen, och jag har knappt börjat. Bara gjort en tankekarta och ja, gjort mallen på word. Men inte mer än så. Känns skit att jag inte har disiciplin nog till att börja i tid och ta tag i saker. Istället gör jag en massa annat, som att, ja, allt du kan tänka dig. Men nu skall jag pressa mig själv, göra klart fråga ett ikväll. Men, kolla in dessa frågor?! Det är verkligen inte några buslätta som du bara kan skumma dig igenom och fatta principen med den, nej, här är det tanke arbete gånger hundra! Blä. Är inte alls upplagd för detta. Men jag måste, måste, måste.

1. De logiska positivisterna, Karl Popper och Thomas Kuhn, presenterar olika synsätt på
vetenskap och har olika uppfattning om vetenskapliga framsteg. Jämför de tre synsätten
genom att ge exempel på likheter och skillnader kring deras syn på vetenskap och
vetenskapliga framsteg.

2. Diskutera för- och nackdelar med de angreppssätt Fanny Ambjörnsson använder i sin
avhandling I en klass för sig. Illustrera dina resonemang med några konkreta exempel ur
Ambjörnssons bok samt övrig kurslitteratur.

Nej, dags att ta tag i mig själv och sluta upp med allt annat.
/ C

Onsdagen var fullsmockad

Istället för att skriva på min tenta, vilket jag verkligen borde göra, så tänkte jag uppdatera hur min vecka varit. Åtminstone onsdagen.


Jag gick upp tidigt, runt 7:45 tiden, för att hinna diska och äta frukost innan Veronica och lilla Sofie skulle ramla in. Klockan 10 var de här och stannade i drygt två timmar. Det var jättekul att träffas liter med "privat" än på bara kalas, hon är ju trotsallt Roberts storasyster. Vi satt och pratade om hus, renovering, familj och lite annat smått och gott. Riktigt trevligt. Undertiden låg Sofie på en filt på golvet och vände sig om och skrek/pratade om vart annat. Vad hon sa kan ingen förstå, men ena gången ville hon nog berätta att hon kräkts. Mina katter, Xenna och Lucifer, var verkligen nyfikna på vad det var som låg på golvet och åmade, så under dessa två timmar satt de och höll koll på henne hela tiden.

Vid 12-tiden åkte jag och Lina till skolan för handledning inför vårt projektarbete som vi skall starta i nästa vecka. Vi skall skriva om hur man bemöter ett barn med avvikande beetelse på en förskola. Skall bli riktigt intressant faktiskt, och vår handledare verkade väldigt intresserad också, så det kändes bra. Hon kom med många bra förslag kring hur vi skulle börja och vad vi skulle göra. klockan 14 rusade vi till bilen ihopp om att inte någon lapplisa varir där, och det var tur det. För biljetten hade gått ut 13:30.. tur för oss.

Väl hemma träffade jag Sandra och Leia. Leia skulle sova, så vi gick en bra sväng medan Leia sov i vagnen. Pratade och hade oss, som vanligt lika trevligt. De kom in till oss en stund och Leia möblerade om bland våra Beck-filmer. Sen kom Robert och Leia vart både rädd men samtidigt nyfiken på honom. Så hon höll i mina fingrar och stod upp och kollade på Robert men ändå välle hon inte det, så hon hukade sig för att gömma sig, men samtidigt ville hon kolla på honom. Tillslut gnydde hon och ville inte alls se på Robert utan upp i mamma Sandras famn. Haha :)

Vid 18-tiden drog jag och Anna och gymmade. Först crosstrainen i 20 min interval därefter armar och bröst övningar, lite mage också. Avslutningsvis; 10 min på bandet. Vi var där i 1timme och 20 minuter. Sen fick jag äran och köra den skruttiga opeln hem. Och herregud vad jobbigt det var att köra bil med utpumpade armar, och trög var bilen med. Ratten var seg och jag är inte alls van vid det nu när jag bara kört nyare bilar.. Så det var en omställning kan jag lova.

På kvällen blev det soppa, Idol och True Blood. Därefter sängen.

Förstår ni nu vad jag menar med fullsmockad dag?
/ C

Lina blir Gråbobo!

Nästa vecka skall jag hjälpa Lina att måla om i den nya lägenheten, så att hon kan flytta in till helgen. gud vad roligt att hon flyttar hit! :) Nu är du fast Lina, Gråbo är som en drog - en gång här, alltid här ;) haha. nejvars :) Men det blir roligt iaf, kan vi ha en massa myskvällar osv. :)


Lånade en bild på Lina från facebook :)
Puss!

Måndag

Nu är jag hemma från skolan igen. Håller på att laga middag; vårrullar, ris, wookgrönsaker och jordnötssås blir det idag. Det får duga helt enkelt. Länge sedan vi åt vårrullar, så det är på tiden nu.

Har varit i skolan idag, som sagt. Var lagom kul. Först var jag på mitt temaval - lite info, därefter var vi på seminarium och skulle diskutera boken I en klass för sig. Den handlar om genus och hur man blir feminim och tjej i dagens samhälle - i skolan. Var sådär kul, men vi fick sluta tidigare för polisen ringde till min sem.ledare för något hade hänt med någon anställd. Så han var tvungen till att rusa. Vi tackade och bockade och gick.

Robert är på väg hem, han kommer nog närsomhelst, och då skall vi äta. Sen skall jag iväg och gymma med Anna, så det lir skönt.

Ikväll skall jag nog fortsätta och titta på Svenska Hollywoodfruar, och se vad de säger för idiotiska saker idag....
/ C

Svar på kommentarer

Postat av: Sandra

Planera är inte min och Leias starka sida, men vi vill gärna ses någon dag i veckan!:) Läste att du brutit bull/fika "förbudet", men jag tycker du varit duktig!Kram på dej!

2009-09-20 @ 20:53:28

Sandra, jag träffas gärna. Kanske på tisdag eftermiddag eller på torsdag? :)


Postat av: Veronica

Jag & Sofie är lediga på onsdag mellan 9-12. Kanske vi kan komma förbi en stund?? Man får passa på när man har bil. (kul & läsa din blogg)

2009-09-20 @ 21:05:19

Veronica, ja! Jag har mejlat dig - det blir perfekt! Skall försöka locka ner Sofia också :)

Vecka 39

Måndag; Skola mellan 10:00 - 16:00. Seminarium och textanalysera en hel bok. Plus temaval inför projektarbetet.
På kvällen blir det gym med Anna, och eventuellt en solning.

Tisdag; 9:15 - 12:00. Seminarium kring hur man skriver en uppsats - förberedelse inför Hemtentan som kommer ut på kvällen. Gymma med Anna på kvällen.

Onsdag; Hemtentaskrivning, hemma.

Torsdag; Hemtentaskrivning, hemma.

Fredag; Hemtentaskrivning, hemma. Gymma med Anna på kvällen!

Lördag; Hemtentaskrivning, hemma.

Söndag; Inlämning av hemtenta senast klockan 24:00!


Någon som vill planera in något, jag är "ledig" ganska mycket denna vecka!

Överens

Jag och Anna har idag kommit överens om att bryta vårt löfte om godis/snacks/sötsaker - att vi inte skall äta det, vilket vi inte gjort sedan i början av april. Men jag känner att det räcker nu, jag har kommit ur mitt beroende och har ett sunt förhållande till sötsaker nu och känner att jag fixar att ta lite då och då. Som igår, då jag fikade efter marknaden med färska donuts och kaffe. Det var verkligen ljuvligt gott, det kan jag lova. Särskillt efter så många månader. Däremot behöver vi itne vräka i oss nu bara för att vi får, utan vi får ha koll på oss själva, men ändå mysa till det ibland. Så det känns bra.

Annars har jag varit på promenad alldeles nyss, med Anna. Och har hängt upp tvätten, inte för att det är kul, men det luktar så himla gott med nytvättat när man hänger upp det på tork. Tycker ni inte det?

Nej, nu skall jag hoppa in i duschen och sen väntar Kommissarien och havet på tv4 klockan 21. Imorgon är det skola och vardagen börjar igen - men vi skall gymma imorgon, jag och Anna. Kanske sola också, så jag längtar ändå.
/ C

Helgens bravader

Har nyss ätit frukost, te och källarfranska med paprika. Tro nu inte att jag vaknade sent idag, nej jag vaknade vid 10-tiden och tog genast upp min pluggbok och läste. Måste säga att jag kommit en bra bit på vägen, men om det hjälper mig ingör imorgon, det är en annan historia :)

Roberts pappa ringde nyss och frågade om vi skulle komma upp, och det gör vi nog. Dock tar jag med mig min bok upp, för jag behöver plugga.

Annars har jag/vi inte mycket planerat idag, blir en lugn dag helt enkelt. Funderar dock på middag, men det får bli ett senare problem.

Igår var vi uppe hos mina föräldrar, inte Robert dock. Men Mervi, Reine och Sofia var med upp. Vi gick på marknad och grejade, dock vill jag inte påstå att jag köpte mycket. Fem olika bröd sorter för 100 kronor och så närproducerad honung, och till det fick men en sådan där honungsslev. Så nu har jag druckit te med Ljunghonung - jättegott!

Idag fyller Sandra år, grattis!
/C

Ny design!

Tog mig en stund att filura ihop något användbart - nu ser ni resultatet.

Nå, vad tycks?


!

ikväll skall jag försöka fixa till min blogg igen, designen alltså. Är trött på detta tråkiga... Men, så är jag ju inte världsbäst heller... men försöka duger la? :)

Gymmat

Varför har jag väntat med gymmet när jag har kort? Ibland är jag allt bra dum i huvudet! men oooooh, så skönt det var att träna idag. Fick med mig Anna, och fick agera lite instruktör. men det funkade nog bra - hoppas hon får träningsvärk! haha :) För det kommer nog jag ha imorgon, men gud vad skönt.

Imorgon vill jag träna igen, får se om jag tar mig dit imorgon.
/ C


Edit; Imorgon skall vi gymma igen :)

Städat skafferiet

Nu har jag bestämt vad vi skall ha till middag - pannkakor. Jag har gjort en dubbelsatts för Robert älskar pannkakor, och inte skall jag hindra honom att äta det. Dessutom skall han ha med sig till jobbet imorgon. Har gjort klart smeten nu i alla fall, den står i kylen och väntar tills tiden är inne - sylt och grädde är inhandlat också, så det skall nog bli lyckat. Ärligt talat har jag nog inte gjort pannkakor sen vi flyttade hit, och det är ja, 9 månader sedan. Jag är inte så förtjust i pannkakor, kan äta 2 - 3 stycken och sedan vill jag inte ha mer. Därför valde jag att göra det idag, för att jag inte skall kunna äta förmycket utav det när jag knappt tuggat på annat än tuggummi sen i söndags. Vill inte utmana ödet just nu.

Annars har jag städat skafferiet, och det må jag säga. FY FAN! Jag tänker inte ens säga vad jag hittade där inne, för det är så äckligt.. men hade "Rent hus" varit här så hade de inte varit nöjda med mitt och Roberts skafferi, så mycket kan jag säga. Tur att det är ur torkat nu, och massa gamla ingredienser är slängda nu. så nu ekar det istället. Men pasta, det har vi gott om i alla fall - så kriser det, hör av dig till oss! :)

Härmed, lovar jag, Carin Persson, att städa skafferiet en gång i månaden, MINST!
/ C





Idag vill jag äta middag.

Har inte ätit fast föda sen i söndags, då jag vart matförgiftad. Sen i måndagskväll har jag levt på nyponsoppa, blåbärsoppa, yoghurt och två vita frallor - but that's it! Idag känner jag däremot att jag skulle vilja äta lite middag, därför vill jag också göra någonting gott. Men det får ju ändå inte vara för starkt, om man säger så. Robert skall dessutom få med sig lunch till imorgon, för det har han itne haft på flera dagar! Icke bra.

Troligen går vi upp till Mervi och Reine ikväll för att prata om huset....
/ C

Pigg och munter?

Gomorron!

Ligger i sängen med den bärbara datorn. Kan inte somna om sen Robert åkte till jobbet. Och jag som är ledig.. men det är la lika bra att vakna upp tidigt när man har mycket att göra och tänka på, visst? Då får man mer gjort. Hur som helst så skall jag nog gå upp och ta på mig mina mjukisbyxor, som förövrigt annars är min pappas.. sen skall jag nog sätta på lite kaffe, det var länge sedan - men klarar min mage det tror ni? Det märks nog, är bara till att hälla ut om det känns för starkt och konstigt.

Idag skall jag städa, tvätta och plugga. Jag måste säga att jag inte lagt ner så mycket vikt på pluggandet i denna kurs - trots att jag BARA har tre böcker att plöja. Fruktansvärt dåligt gjort utav mig! Så det måste jag göra idag, i alla fall skum läsa två styckten idag, åtminstone börja.. Annars skall jag som sagt städa och tvätta också, för det ser verkligen fördjävligt ut här hemma - som ett bombnedslag. Åh, vad roligt! NEJ! Hatar att städa. Visst, det blir fint efteråt, men sen då? Allt kommer ju tillbaka, dammråttor och annan smuts. Kan det inte bara försvinna för alltid? Fast i och för sig, det försvinner ju för alltid, OM, man städar oftare än vad vi gör..

Nej, nu kurrar det i kistan, så jag får la ta mig i kragen och vandra upp ur sängen - lite nyponsoppa och blåbärsoppa, kyparna, tack! Eller så kanske jag skall hämta allt själv? Tänk om man hade en egen kypare/servitris - det hade varit något.
/ C

Är du totalt jävla socialthandikappad eller?!




Jag tror det!




Nya träningskläder!

Jag och Anna har varit i Allum och shoppat nya träningskläder nu. Känns riktigt bra och motiverande måste jag säga. Ännu en gång skall jag ta tag i mitt liv och träningen - frågan är bara; vilken dag passar bäst? Hmm.. :)

När jag kom hem hade jag modevisning för Robert;

Mina nya träningsskor; 599:-

Stadium

 

Träningsbyxorna; 300:-

InterSport



Både och.



Detta skall nog gå vägen, det SKA gå vägen.
/ C

Svenska Hollywoodfruar?

Ärligt talat, vad tycker ni om det programmet? Jag kollade igenom hela programet, och på ett sätt var det roligt att se för att de var så fruktansvärt konstiga! Här snackar vi renrasade blondiner med stora tuttar, läppförstoring och trådsmala. Svenskan låg på minus med stor och kraftig brytning, dock hade Anna Anka fortfarande en bra svenska. Men ärligt talat, själva programet i sig är ju patetiskt, och jag kommer inte följa det för att jag tycker att det är bra - snarare för att jag vill se på konstiga, uppblåsta, blondiner som är patetiska ut i fingerspetsarna!

Anna Ankas Mugshot
Priset tar nog ändå Anna Anka som absolut på fullaste allvar anser att de andra två i programmet är pinsamma och anser sig själv vara störst, bäst och vackrast. Hon hade helst velat se att hela programmet handlade om bara henne, och hennes liv. Men hallå, ärligt talat! Vem hade kollat på det dår? Första programmet, visst, men resten? Nejtack! Enligt en hemsida jag hittade när jag googlade henne så har hon tydligen varit arresterad för ett brott med. Läs om det här!

Var det någon mer än jag som kollade på programmet igårkväll? Vad tycker ni?
/ C

Matförgiftningen är tydligen vardagsmat på restaurangen ...

En konversation mellan mig och Natalie Tengros på Facebook;

Natalie Tengros;
carin vart käkade ni när du blev dåålig?? jag jobbade på scheker bäckebol förr ochde finns en restaurang som de händer ofta på. tänkte kolla om de var samma;) kram
för ungefär en timme sedan · · Gilla / Ogilla · Visa konversation

Carin Marie Persson;
Jag vet faktiskt inte vad den heter. Aldrig ätit där förr. Men den låg där snett emot media markt och EM-möbler samt Chlas Olsson. Den hade röda skyltar med vit text. Så mycket mer vet jag inte :) KRam
för 28 minuter sedan · Ta bort

Natalie Tengros;
HAHAHAH!! det är den:) dom är fan sanslösa. vi ringde konsumentverket när vi jobba på schenker, för så många blev sjuka.. hahah. hoppas du e bättre kram
för 25 minuter sedan · Ta bort


Carin Marie Persson;
Jasså? Det var ganska många pensionärer där med, stackarna! Haha, men det låter ju helt sjukt - om ni ringt flera gånger och det ändå upprepas. Mamma sa att jag skulle ringa till dem, men jag orkar inte lägga ner tid på det. Liksom vad får jag för det? Tillbaka de tid som jag låg och kräktes som en idiot? Skulle inte tro det :) Därför skiter jag i det!

Men jag är bättre, känner av ibland att jag har lite ont i magen dock - men annars är det bra. Kram
för 2 sekunder sedan · Ta bort






Med andra ord;


Träningskläder, here we come!

Jag och Anna skall till Allum ikväll för att kolla in nya träningskläder. Som jag skrev igår, så skall vi börja gymma igen, åtminstone jag och Anna skall testa. Det blir kul och skönt. Dock har vi inte bestämt än vilken dag vi skall träna på - men jag kan hur som helst inte på torsdagen i alla fall, för då ska jag åka och hämta Robert i Lerum - efter hans körlektion.

Tänkte slå en plingeling till Mervi senare och fråga om jag får låna bilen ikväll, då vi ska till Allum. Jag får ju ta tillfället i akt och köra lite, visst? Om jag får låna bilen vill säga :) Annars får Anna köra.

Hursom helst, idag mår jag bra. Fortfarande lite ont i magen, men jag skall dricka blåbärssoppa sen. Det skall tydligen vara bra för magen.

Kolla på Ellens Show nu,  Black Eyed Peas sjunger nu, och det har någon konstig remix som inte alls var bra. Men men...
/ C

Mördad?

Jag drömde att jag skulle bli mördad.

Vi hade varit på klassfest långt ut åt helvete. Och vi hade haft det jättetrevligt. Men för att komma hem var man tvungen till att åka både buss och sen båt. Och på båten gick jag bort till en hörnsoffa, där det låg en resväska som var full med klänningar och boleros - precis sånna som jag har hemma, min nya partyoutfit. jag hittade dessutom en annan väska, en liten svart med plånbok och nycklar tillhörande en tjej, som inte fanns där. Under tiden som jag kollar på sakerna så vänder jag mig om, och där står mördaren och säger att han tänker mörda alla vackra tjejer som beundrar klänningarna och som ens tänker tanken att sägga sig i den hörnsoffa. Då sprang jag och i hälrna kommer han efter...

Sen vaknade jag, och kom fram till att det bara var en dröm! Det var riktigt länge sedan sen jag drömde konstiga saker, det går liksom i perioder - kanske kommer jag in i en sådan nu igen? Skit också.. Nåja, I'm alive!
/ C

Svenska Hollywoodfruar




Håll er i hatten, nu skall vi kolla på detta konstiga program!



Träningen skall återupptas.

Ja, ni läste rätt. Jag skall börja träna igen, snart. Men först måste jag köpa nya träningskläder och skor. Tanken var att jag och Anna skulle åka in till Allum idag för en titt på Stadium efter något användbart. MEN, efter som att jag har varit matförgiftad och inte får ner någon mat, så tror jag att jag hoppar det idag. Vi får helt enkelt ta det en annan kväll, för jag orkar inte det just nu.

Men vi skall börja gymma i alla fall, jag ska använda mitt kort, och Anna skall testa med Roberts kort. Efter som både jag och han har kort som ligger men drar pengar varje månad. Men, nu skall de börja användas igen. Och jag längtar jättemycket! :)

Fast inte idag, men kanske imorgon.
/ C

Matförgiftad!

Igår var jag och Robert med Reine och Mervi i Bäckebol för att kolla på möbler. Vi kollade in EM, MIO och IKEA. Jättetrevligt och jag älskar att kolla på möbler och drömma mig bort i en perfekt inred värld i mitt framtida hus. Det skall vara ultra modernt och toppsnyggt! Med snygga tapeter och hett golv!

Dock, på vägen, mellan drömmarna bland snygga möbler, så fikade vi. Kaffe och smörgås. Jättegott - då. Men strax efter fick jag ont i magen, och det kom och gick hela tiden. När vi var hemma så åt vi mat, för jag tänkte att jag ätit dåligt. Efter ca 30 minuter känner jag hur magontet övergår till illamående, men inte soppas att jag kräks utav mig själv. Men när jag mår illa så sätter jag fingrarna i halsen, vilket jag även gjorde igår. Och sen brakade helvetet löst! Jag kräktes, kräktes och kräktes lite till. Shit vad jag mådde dåligt.

Bestämde mig ganska snabbt för att stanna hemma från skolan, dagen därpå (läs;idag), och fick maila min seminarieledare och berätta att jag var matförgiftad och mailade över våra inlämningsuppgifter som vi hade till idag. Tur är det ju att jag är ledig imorgon också, så jag kan verkligen ta det lugnt och inte stressa mig frisk.

Har inte ätit någonting på nästan ett dygn nu. Det går inte, själva tanken på mat och fett gör mig illamående, så fruktansvärt illamående! usch. Det ända som slinker ner för min matstrupe är vatten och avslagen cola :/ Bättre än ingenting, visst? Och huvudsaken är ju att man dricker.

Robert tog visst några fula bilder på mig igårkväll, när jag låg i soffan i fosterställning i frossa och såg ut som satan själv. Väldigt graciösa bilder måste jag säga, eller inte. Tror dock inte att jag lägger upp dem :) Avstår nog från det.

/C

Svettig och varm

Är nyss hemkommen från promenaden med Anna. Idag drog vi mördarrundan, som vi så fint kallar den. 1 timme och 20 min. Första gången vi gick den tog det 1 timme och 30 min. Så lite mer allerta har vi nog allt blivit, trots att jag inte motionerat på hela sommaren. Det är ändå konstigt. Man tror att man är nyttig och fixar det bättre på sommaren då det är varmt, skönt och ledigt. Men icke!

Hur som helst är jag svettig och jättevarm. Så jag har, undertiden som jag suttit här, tappat upp ett ljummet bad. Skall bli skönt. Döna på lite musik också skadar ju inte :) Sen skall jag göra ordning mig, kanske piffa upp mig för en gångs skull. Har sett ut som hej-kom-och-hjälp-mig i flera dagar. På tiden att göra sig lite snygg nu då, en fredagseftermiddag som denna.

Vad gör ni en fredag som denna?
/C

Dagens bestyr

Först vaknade jag vid klockan 8 sen somnade jag om och vaknade klockan 10:30! OH NO! Hela dagen har passerat, typ. Så upp for jag och drack te och åt frallor från igår, min och Linas mysfrukost. Läste tidningen också, men fanns inget intressant där, som vanligt.

Hörde att Anna kom hem nu, hon ringer nog när som helst. Vi skall nämligen gå på promenad. Och här sitter jag i pyjamas, typ :) Dax att ordna upp dagen kanske? Ikväll går jag och Robert upp till Mervi, Reine och Sofia. Vi skall kolla på "Män som hatar kvinnor", för varken Mervi eller jag har sett den.

Annars är jag fortfarande irriterad över att mina pengar inte har kommit än. Kanske borde man ringa upp dem och fråga hur svårt det kan vara att sätta in pengarna när allt är klart och godkänt? Usch. Men men, så helgens planer är förstörda. Dock kan vi ju ändå ta bilen imorgon och åka lite, men vart då? Hmm. That's the fråga.

Nej, nu ringde Anna, dax att dra på sig ett par brallor och hoppa ner för trappan för en slurk kaffe, och därefter promenad.
/C

Vi som hatar allt! :)



Lina, jag bildar gärna en klubb med dig! Skall vi bilda den på Facebook? ;)



Väntar på mina csn-pengar!

Så fort jag har fått dem, skall jag föra över 3000:- till Roberts konto, som vi skall spara inför husköpet. 3000:- i månaden. Hade jag vetat det innan så hade jag försökt spara ännu mer, och då kanske vi hade haft några tusen på kontot. Men nu händer ju allt ändå ganska hastigt och lustigt. Hur som helst måste vi spara 3000:- i månaden för att banken skall kunna se att vi faktiskt kan spara och ändå leva. Det skall nog gå bra, synd bara då julen snart är här. Blir ytterligare en jul med mindre klirr i julkontot. Men men, så är det.

Däremot har jag faktiskt lovat mig själv att jag åtminstone skall få köpa de där bootsen som jag visade för några inlägg. Kommer ni ihåg? De må vara dyra, men fruktansvärt fina! Har även sagt till Robert att vi nog kan köpa ett Guitar Hero-spel åt honom, eller ett par hörlurar till mobilen - han får välja. Sen så kommer ju faktiskt csn-pengarna den 25 september igen, och jag bör inte hinna med att spendera så mycket pengar tills det. Så de pengar som blir över skall sparas.

Mycket är det nu, mycket. Och en bil vill jag köpa med, men vi får la se när det händer.

Robert hade sin första körlektion idag och det verkar som om det hade gått väldigt bra. Jätteskönt! Dock var han inte lika duktig teoretiskt som praktiskt i körningen, så det måste han jobba på. Tur att jag finns och nyss gjort provet :) Jag åkte till Lerum och hämtade honom också, så får jag köra lite. Älskar att köra bil, det är så skönt!

Nej, nu hoppas vi på lite klirr i kassan imorgon, för jag vill shoppa lite på lördag!
/ C

Musikfavoriter just nu:


Mustasch - Double Nature

 

 

Hardcore Superstar - Beg for it


 

Nickelback - Somthing in Your mouth

 

 

Takida - As you die

 

 

 


 

Som om ingen annan tycker om dessa låtar just nu?! :)

 


12:23

Nu vet jag anledningen till varför jag varit så känslig denna veckan och varför mitt humör har varit upp och ner! Det är den dära jobbiga veckan som alla tjejer har, varje månad. BLÖH!

Lina åkte hem nu, vi har pluggat klart. Vår frukost var jättegod och vi både blev kanonmätta. Så snart skall jag ta tag i mitt skrivande, kanske blir jag klar idag, kanske blir jag klar imorgon. Hur som helst så skall det vara inne på måndag - NO PROBLEMS! :)

Senare skall jag åka till Lerum och hämta Robert. För han börjar på körskolan idag, första lektionen. Heja honom! Så vi får la se hur det har gått och om de har kunnat uppskatta hur många lektioner han behöver ta.
/ C

ett två tre fyra fem sex sju åtta nio tio

Okey, jag kanske var något bitter igår när jag "kräktes" ur mig ett helt inlägg om att livet är jobbigt. Men det är faktiskt sant.

Hur som helst; nu mår jag bättre, eller ja, jag är gladare kanske jag ska säga. Jag har sovit och är redo för en ny dag. Lina kommer om ca 40 minuter och då skall vi till Bonum för att köpa färska frallor och gott pålägg så kan vi äta en riktigt mumsig frukost innan vi drar igång med pluggandet - eller så pluggar vi samtidigt. Om vi hinner skall vi också gå en promenad, och då går vi Hörnemosserundan, så kan jag visa Lina vart vi skall flytta.

För flytta det skall vi. Och när vi flyttat till huset så skall vi inte bo där i bara ett år, som vi gjort i de båda lägenheter vi bott i. Nej, då är det meningen att vi skall stanna där i några år, renovera och göra det riktigt fint - och låta våra framtida barn få växa upp i skogen. Det låter la mysigt? Men jag kommer nog knappt våga mig ut i trädgården. Det finns ju fästingar, ormar, älgar och andra äckliga djur i skogen! Och tänk då på höstkvällar och höstmorgonar då älgarna verkligen är ute och vandrar, TÄNK om jag möter en älg? Helt ärligt så skulle jag nog börja gråta och ja, sen vet jag inte hur jag skulle kunna komma därifrån. Därför måste vi skaffa oss en bil, så att jag kan köra bil hela tiden på hösten, så jag slipper träffa älgar! Robert kallade mig, för ett tag sedan, för en äkta betongtjej. Vad han nu menar med det? :)

Nu väntar jag bara på mina csn-pengar också, allt är klart! Håller stenkoll på min sida på csn. Så de BORDE komma, ja, imorgon? Det hoppas jag i alla fall, för nu har jag varit utan pengar ett bra tag, med endast 25 kronor på kontot. Och jag som hittat väääääärldens finaste boots :/ Nåja, det löser la sig.

/C

Tv;en lever ...




... fast det snöar på den. Glor på Idol och därefter True Blood.




Ansvar, vem fan vill ha det?

Jag orkar inte ta allt ansvar för att vara vuxen längre. Allt blir så himla seriöst och aldrig gör man något roligt. Det är räkningar hit&dit, telefonsamtal till bolag som man är kund hos - för felanmälningar osv, det är familjeplanerande, utbildning, vuxenvärlden över huvud taget, seriösa förhållanden & relationer, ansvar för livet och andras liv. Jag vill inte längre, det är inte kul. Jag vill också vara liten och barnslig och inte ha något att tänka på. Jag vill kunna leva livet och slappna av som förr, men det går inte. För allt skall vara så seriöst nu, du har ansvar nu, både för ekonomi, utbildning och liv. Det är inte så jävla roligt som man tror!

Folk klagar och är negativa utan belägg. Jag försöker åtminstone vara positiv och se livet från den ljusa sidan. Jag vill utvecklas - men verkar vara den ända som vill det. Ingen annan tar ju ansvar för sin utveckling eller puschar på för saker som man har rätt till. Är det bara jag som har ambitioner i livet och vill komma något vart? Är det bara jag som inte vill stå kvar i den positionen som jag gjorde igår? Är det bara jag som vill utvecklas och lära mig mer för varje dag?

Det känns så, och det är inte roligt längre. Jag vill bara skit i allt, om så bara för några dagar. Inget ansvar, inga måsten, ingenting. Men hur, när och var. Det är frågan det. Och jag lär aldrig få svar på dem. Jag är bara så trött på allt just nu.


Nu tycker säkert folk att det är fel utav mig att vara negativ och klaga när jag har ett bra liv - men ärligt talat. Hur ofta klagar jag och är negativ och ledsen? Skall inte jag också få må dåligt ibland och ha dåliga dagar? Så bespara mig kommentarer om att jag borde rycka upp mig osv. Bespara mig kommentarer över huvud taget, för jag skulle inte bry mig ändå - låt mig få må dåligt också, som vilken annan människa som helst.

Dåliga jävla dag!

KAFFETIME!





Anna ringde nu. Skall ner till henne och svälja några koppar kaffe och flasha med mitt körkort.

/ Puss&Hej, Leverpastej!






Vetenskap, vad är egentligen det?

Den kurs som jag läser just nu handlar om vetenskap, och vad det betyder och innebär. Vad klassas som vetenskap och vad klassas som o-vetenskap samt pseudovetenskap. Det är sådant vi håller på med just nu.

Idag hade vi seminarium, och ärligt talat är det nog första gången som jag tror att jag förstår vad en seminarieledare faktiskt talar om! Med andra ord tycker jag att det har varit riktigt intressant, trots att mitt huvud känns totalt överkört av all information som man tar in. Hur som helst gick vi igenom Den logiska positivismen och Karl Poppes teori - Den kritiska relativismen. Enligt vår seminarieledare, Jan, präglas hela västvärlden av positivismen, men vad är det undrar ni då? Jo, jag skall försöka förklara detta för er.

Den logiska positivismen; innebär att fysiken är det ända som är vetenskap för dem. Religion, gud, poesi, filosofi etc. är bara meningslöst babbel. Kort och gott talat. MEN! Det finns ett problem, allt inom vetenskap skall du kunna bekräfta, du kan inte påstå någonting om du inte har utfört ett test kring det du påstått och fått fram ett resultat. Och ämnet fysik grundas på naturlagarna - Vem har testat dem? Vem har testat dragkraften? Vem säger att den penna du släpper från handen faller ner till marken, och inte flyger upp i taket? VEM har sagt att detta inte kan hända? Det är inte testat och kontrollerat, alltså - positivismen är inte en korrekt vetenskapsteori. Dessutom talar de hela tiden om sanningen, allt som de har fått fram är sant och går/kommer inte att ändras, någon gång. Yeah right!

Den kritiska relativismen - Karl Poppe; innebär att allt är som är testat har den bästa förklaringen - just nu, tills annat motbevisas. Alltså kan inte jag komma och säga till någon att du har fel, när jag själv inte har testat om potatisar verkligen kan flyga, utan bara går på min tro. Jag måste ha belägg för att kunna klanka ner på någons test och säga att det är falskt/sant. Karl Poppe säger dessutom att vetenskapsdiskussioner pågår ständigt, och vi kommer aldrig komma fram till den totala sanningen, men det kan finnas en bra förklaring för stunden, men inte för alltid.

Undrar om ni förstår vad jag talar om, kanske är det svårt att förstå mina förklaringar - vad vet jag. Men fruktansvärt intressant var det i alla fall. Och hädanefter, skall jag försöka att inte klanka ner på någons test, så länge jag själv inte har testat det.

Vår seminarieledare, Jan, talade om för oss idag att det finns en hjärnforskare på Sahlgrenska Sjukhuset här i Göteborg, som heter Annika Dahlström. Hon säger att pojkar måste få slåss i förskolan och att vi pedagoger skall fixa slagsmål för pojkarna så att dem kan slåss. Detta för att hon påstår att killar blir förstörda och att deras hjärnor förstörs om de inte får slåss i förskolan. Men vad har hon för belägg för detta, har hon testat detta? Nej. Hur kan hon som hjärnforskare då uttala sig om pedagogik? Det är frågan det. Vidare säger hon också att kvinnor är kassa på Naturvetenskap, men som Jan sa, så fick en kvinna nobelproset förra året - i naturvetenskap. hur förklarar hon det? Och killar som är bra på vård/omsorg har kvinnliga hjärnor och tjejer som är bra på matematik/logik/naturvetenskap har manliga hjärnor. Totalt stört! Hon är en såkallad FACKIDIOT - som de skriver i våra vetenskapsböcker, och som Jan sa till oss.

Så, ett framtida tips för er som läser - och till mig själv. Uttala dig inte om någonting som du inte har någon aning om, som du inte har testat och som inte ligger inom ditt område - då är du en FACKIDIOT, och det vill ingen vara.

Jag kan inte sova ...

... så jag kollar lite på skor istället.

Snygga boots från scorett!
1399:-

Stövlar från scorett
1299:-

 

 

 

JAG VILL SHOPPA, NU!


Pengar, vad är det?

Har nyligen ätit middag. Väldigt sent, jag vet. Men så fick det bli idag. Har haft ont i magen hela dagen och var inte alls suge på mat förut, men var ju tvungen till att fixa middag till mitt lilla hjärta. Så jag fick allt äta lite jag också - kan ju inte leva på tre våfflor och två koppar kaffe en hel dag. Nej, så det var bara till att äta och se glad ut.

Förresten så har inte mina CSN - pengar kommit än, irriterande! Så jag ringde till dem förut, och då sa de att jag inte gjort någon studieförsäkran, vilket jag visst gjort. Men det var bara till att göra om det igen och se glad ut. Så föhoppningsvis kommer mina pengar snart, för jag är i stort behov av dem! Har endast 25 kronor kvar på kontot och det kommer man inte långt med kan jag säga. Dock är allt betalat och mat finns, så det är inte precis någon fara med oss - men ändå! Det är ju ändå 7600:- vi snackar om! Och jag vill åka och shoppa :) Plus att jag fortfarande är skyldig Robert ca. 2000:- från att han betalade alla räkningarna. Men men.

Eventuellt lånar vi bilen på lördag och åker och shoppar, antingen på Freeport eller på IKEA, eller varför inte  båda två? :) Nåja, vi får se hur det blir - allt hänger ju på om jag fått pengarna eller inte.

Tänkte strax slänga mig i badet och tvätta kropp och hår, skulle även vilja färga håret nu. MEN, då var det där med pengarna igen då. Eller så tar jag mina födelsedagspengar och köper lite färg? Hmm. Tåls att tänka på :)


/ C

Hämtat

Numera kan jag gå runt med ett fint, rosa körkort, som är mitt, mitt, mitt :)


Enkät med Lina

Lina kom hem till mig idag, tidigt imorses. Runt klockan 9:45. Vi handlade först lite på Netto inför vår frukost/brunch/lunch - nämligen våfflor med sylt och grädde. Smarrigt värre. Jag är dessutom helt förvånad över att Lina kan göra våffelsmet utan recept, för det kan inte jag :) Haha. Gott vart det i alla fall, och mätta som grisar.

Sen satte vi igång med enkätuppgiften som vi har i skolan. Det gick bra mycket snabbare att göra den än vad vi hade tänkt oss, så vi hann till och med att dela ut den på mitt jobb. Så imorgon eftermiddag skall jag dit och hämta den och sen på torsdag skall vi nog träffas igen för att sammanställa och diskuter den.

Däremot skall vi individuellt skriva om hur det har gått och varför vi har gjort den osv. Så det skall jag roa mig med i helgen, fast den skall endast vara på en sida. Så det är ju ingen fara på taket.
/ C

Gissa vem som skaffat körkort?!

Ja, jag har ju inte direkt varit aktiv här, det är ju synd att påstå. Men kanske skall jag berätta för er hur det har gått med körkortet? De flesta vet säkert redan allt, men ifall det finns någon som ännu inte vet, så kommer det en uppdatering här!

Den 28 augusti åkte jag och Lina in till Hisingen och satte oss i väntrummet på vägverket. Vi skulle göra teoriprovet. Men innan det skulle vi ta lite kort och fixa körkortet. Sagt och gjort. Därefter vandrade vi in i salen, som var full med datorer. Där blev vi tilldelade varsin dator, och när vi fått en så var det bara till att sätta igång med provet. Vi hade 50 minuter på oss att besvara 70 frågor, varav fem frågor inte var inräknade i bedömningen. Det tog mig 20 minuter att besvara frågorna. När jag skulle trycka på "rätta-knappen" så var jag jättenervös! Tankarna for omkring i min hjärna som meteoriter i rymden! Men tillslut tog jag mod till mig, och tryckte. Mitt resultat 56/65 - med andra ord grönt och godkänt. YES! Den känslan var så lättande, att äntligen vara klar med halva, slippa plugga mer teori och med bara ett test kvar - uppkörningen.

Den 1 september åkte jag till Kungälv och var så nervös att jag inte kunde äta frukost. Klockan 10:45 hade jag tid vid brandstationen i Kungälv, men innandess hade jag en sista körlektion - som gick skit! Vilket gjorde mig ännu mer nervös inför uppkörningen. Min kontrollant hette Pelle och han var tjock och glad. Skönt att inte få den där Jan som man hört så mycket skit om! vi började med säkerhetskontrollen, och jag fick då däcken - inga problem där! Sen körde vi en bra stund, runt i Kungälv. Vi gjorde en vändning och lite annat smått och gott. Därefter åkte vi tillbaka till Brandstationen och då får jag reda på att jag klarat det. JAG HAR FÅTT KÖRKORT!!!!!! Känns helt sjukt och jag skakade som ett asplöv.

Så numera är jag en Carin med körkort, 22 år, och fyra år efter alla andra. Men vafan, vad gör det? :) Jag har det ju nu, och klarade dessutom allt på första försöket - det är inte alla som gör det.

Så idag tänkte jag fråga mina svärföräldrar om jag får låna bilen och åka till Stenkullen och hämta mitt körkort, för nu har det kommit, på pricken 1 vecka efter min körkortsdag :)
/ C

RSS 2.0