Mörbultad efter stavgång!

Har gått med stavar tre dagar i rad nu, och jag kan inte säga annat än att min kropp är toltalt slut, mörbultad, ja, allt som tänkas kan. Jag är halft död! Men detta ska gå bra! Jag har klarat mig hela dagen iaf, så de bord inte vara några problem! Eller?

Nåja, jag ska vinna!
/ C

Trötter

Har sovit bra inatt, men är ändå fruktansvärt trött. Varför egentligen? jadu, ingen aning.. men men. Skall strax gå och äta frulle/sminka mig. Skolan idag, från 9 - 15. Får ta och köpa en lunch ute, för jag glömde att hälla soppan i lådor så nu har den stått framme hela natten. Inte bra, inte bra. Men det blir inga mackor till lunch iaf. Kanske går till thaien? Jaja, det löser sig nog.

Ikväll ska jag och Anna gå vår dödar runda med stavar - vi ska bli smala och fina, snygga och smärta, hela och rena :)
/ C

Jag och Anna har startat en tävling

Japp, det har vi. Vi mår båda dåligt över att vi är små svullon och nu får det banne mig vara nog. Gränsen var nådd när jag ringde Anna förut. Hon var lite ledsen och berättade vad hon gjort. Då startade jag en tävling med henne. Vem som kan gå ner mest fram till nyår.

Reglerna är;
- inget godis
- inget snacks
- inget fikabröd
- inga kakor
- allt med socker är dåligt och kontraktbrott!
- motionera med stavar varje kväll, oavsett väder, vind och humör


Vad är då vårat pris kan man fråga? Jo, bättre och mer välmående människor. Smala och smärta, glada och lyckliga. En mer hälsosam livsstil, komma i de kläder som är fina samt, kanske viktigaste av allt, att trivas med sig själv och din kropp. Jag skall sätta mig ner och skriva ett kontrakt en dag, som vi båda ska skriva under. Med regler och riktlinjer, våra mål och belöning. Detta kontrakt får absolut inte brytas! Vi måste ta tag i detta nu. Jag erkänner härmed att jag är ett svullo, men det skall bli ändring på detta. Jag ska vinna skiten, jag ska vinna tävlingen!

JAG SKA VINNA!
/ C

Huvudvärk

Har varit hos Pörnill hela dagen, faktiskt. Var mysigt och bara sitta och prata faktiskt. Var där strax efter 12 och gick hem närmare 16. Eller ja, jag gick till bonum och skulle köpa soppavirke :) Då ringde Anna och kom bort till bonum också. Så vi gick och handlade tillsammans. Nu är jag hemma och har en dunder huvudvärk, känns inte alls kul.. Ska ställa mig och fixa soppa nu, är hungrig. Kan kanske bero på att jag bara ätit en macka idag.....?

/ C

Blomjord överallt

När jat gick upp imorse upptäckte jag vad mina katter haft för sig inatt... Mina blommor/gröna växter är utsatta för våldsbrott. De har försökt gräva upp dem och döda dem. Jord överallt! Det var inte första och heller inte den sista gången, antar jag. Det var bara till att sätta igång dammsugare och se glad ut. Därefter sprutade jag ett "fymedel" på de blommor som blivit mest utsatta.. Hoppas de låterbli dem nu.

/ C

Min ledigadag

Jag vaknade för en stund sedan, och ska nu ta och hoppa in i duschen. Behöver tvätta mitt hår. Skall försöka plugga lite, samt gå på promenad med Pörnill (kanske Sandra) och senare med Anna. Hurtigt va? Måste hitta på någon fancy middag också, igår åt vi liksom köttbullar och makaroner...

Duschen kallar.
/ C

Oväder!

Det åskade ganska skapligt här i Gråbo för en stund sedan. Och vet ni vad jag gjorde då? Ja, inte som Pörnill som vart rädd. Nej nje. Jag var ute och dansade glädjedans samtidigt som jag lämnade busskortet till mina föräldrar (min bror ska låna det). Nu tycker säkert ni att jag är koko, och det kanske är så. Men jag fullkomligt älskar oväder, då speciellt åska och blixtrar. Jag älskar det! Kan sitta vid fönstret, på balkongen, på altanen och bara lyssna och vara. Finns bannemig inget bättre! Vart lite ledsen över att det inte stannade så länge, kanske bara 15 min. Men det var i alla fall bättre än ingenting. Dessutom har jag sagt i flera dagar att det snart kommer att åska, men ingen har lyssnat på mig när det gäller det där. Men skrattar bäst som skrattar sist! Hahahaha - jag hade rätt!



/ C

Motion

Har nyss varit ute och promenerat med stavar tillsammans med Culvert. Herregud vad vi gick, eller ja, jo, det gjorde vi. Svettig är jag med! Snuskigt tycker jag, men välbehövligt. Nu vet jag i alla fall att jag har tränat :)

Vi har nästintill bestämt att vi ska dra upp till stugan nästa helg, första helgen i maj blir det la? Eller nej, andra blir det. Vi åker på fredagen när våra män har slutat jobbet och därefter drar vi. Och så åker vi hem på söndagen. Men det är vädret som styr. Så vi får la se hur det blir. Vi har i alla fall planerat detta lite fritt, och OM det blir så, ber jag Carina sätta på elen i stugan och mormor/morfar fixa vatten i dunkarna. Jag tror i alla fall att dunkarna är hos dem, är det de?

Hur som helst, nu ska vi kolla på hockeyn. Sverige - Lettland.
/ C

Picknick & stohandling

Igårkväll tog jag, Robert, Anna och Johan vårt pick och pack för grillning vid mjörn. Jag och R fick låna Johans mammas/pappas cyklar, så slapp vi och gå den långa biten till Annekärrs badplats. Först var tanken att vi skulle placera våra rumpor ute på en udde, mellan Gråbo och Annekärr. Men när vi kom dit fanns det ingen sol där, så vi drog vidare en bit och stannade alltså på Annekärrs badplats. Perfekt! Vi drog fram våra engångsgrillar och tände på dem. Under tiden förberedee jag mina grillspett, gjort av falafel, paprika, babytomat och lök. För att få lite godare smak på dem när de grillats hade jag med mig vitlökssmör. De andra grillade korv, tjockkorv och smalkorv. Jag knyckte två korvbröd från R och hällde i ketchup, senap och så lånade jag rostadlök från Anna och Johan. Mumma säger jag bara. Anna hade med sig två flaskor vin också, som vi satt och sörplade i oss. För att få vinet mer exotiskt la vi i jordgubbar och vindruvor. När allt var slut åt jag upp mina bär/frukter och jag säger bara; Hollebanoollle. Cykelfärden hem gick bra, men trögt. Idag har jag förbannat ont i skinkorna.

Idag ska det regna här i Göteborgstrakterna. Så jag bestämde för mig och mamma att vi ska åka och storhandla idag. De får iofs inte pengar förrän imorgon, men de lånar av oss så för de över imorgon igen. Kan vara skönt att få det gjort, speciellt när både frys, kyl och skafferi ekar och skriker efter fyllighet igen. Vi skulle ända gå till bonum och handla idag för att maten är slut, men Bonum är den dyraste mataffär som jag vet, så vi kunde lika gärna lösa det såhär. Egentligen skulle vi handla imorgonkväll, men det ska vara kanonväder, enligt http://tv4vadret.se ska det vara över 20 grader varmt fram till torsdag! Därför anser jag också att vi bör handla en grå, trist och mulen dag som denna. Problemet är bara att pappa är på bikurs, och han komme inte hem förrän vid 12 - 12:30. Så då får vi åka direkt efter det.

Hittade min stegräknare förut. Så nu har jag den på foten igen. 10 000 steg om dagen gör susen för magen(!), har jag hört.
/ C

Ögonen i kors

Har sovit väldigt dåligt inatt. Först och främst så kunde jag inte somna. Låg och vände och vred mig. La ett ben på R, la ett ben utanför sängen. Jag kunde inte hitta en sovställning. Tillslut hamnade jag på sidan och hade Lucifer mellan mig och R. låg och klappade på min katt, och sen somnade jag.. Och vaknade igen av mina dumma grannar "CurryCurry". De ovässnas fruktansvärt mycket, och jag som är lätt väckt jublar över det... eller inte. Jag är gör trött nu!

Har duschat håret över badkarskanten, ska strax slänga i mig frulle och ge mig iväg vid 7:45. Skola idag. Blä. Orkar inte med den just nu..
/ C

Mina framtida barnnamn?

Tjejnamn
1. Livia Anja Birgit Anpér
2. Line Anja Birgit Anpér
3. Fannie Anja Birgit Anpér

Killnamn
1. Ceasar Dolph (Rocco?) Anpér
2. Freddie Dolph (Rocco?) Anpér

Visst är de fina? :) Sådant brukar jag sitta och kolla så att jag är förberedd inför framtiden, när mina studier är klara :) Livia och Ceasar är mina toppone namn :)


Torsdagmorgon + gårkvällens hemska upptäckt

Vaknade första gången när R gick upp, då kände jag mig jättepigg och var nästan påväg att gå upp då. Men jag låg kvar och somande om. Vid klockan 8 fick jag sms från min lillasyster om att hon kanske skulle missa bussen och att hon isåfall kommer upp till mig, men hon hann med bussen, så jag somande om. Klockan 10 vakande och trodde att klockan var 8:30. Men när jag fick syn på vad klockan egentligen var så fick jag änna eld i rumpan och var tvungen till att gå upp. Kan inte ligga i sänge och sova bort hela dagen, och särskillt inte när det är så underbart väder ute.

Väl uppe satte jag igång en maskin tvätt med sängkläder och en duk - den är strax klar. Hängde ut täcken och kuddar på balkongen för vädring. Det gör jag i regel varje dag, och det är faktiskt skönt för då försvinner alla äckliga kvalster! Sen gick jag och diskade och tvättade spisen. Så nu ser det någorlunda bra ut här igen. Skall snart brygga lite kaffe och rosta två mackor till frukost, därefter är det vikning av tvätt och bäddning som gäller. Kanske borde jag dra ett rejs med dammsugaren också, sitter här och nyser som en idiot..

Påtal om idiot. Igår gick jag en tredje promenad tillsammans med Anna. När vi kom till Netto, på baksidan, stod det en container där. Och till min förskräckelse stod det en gammal, äcklig, gubbe där och rotade i en soppåse som han dragit fram ur containern. En sopätare, i Gråbo? Var min första tanke, och sista med för den delen. Usch vad äckligt. Vi skyndade oss därifrån ifall han var störd och skulle äta upp oss också :)

Nej, nu ska jag äta frulle.
/ C

Tack!

Jag är så tacksam för hjälpen jag fick av mormor och morfar. Det är helt otroligt vad lite räkningar kan göra.. Men det känns bättre med den hjälpen som jag fick nu. Och jag är sjukt tacksam. Lovar att komma upp i höst när jag skaffat körkort, måste bara låna en bil först :)

Idag har allt känts bättre i alla fall. Varit på promenad med Anna imorses och därefter åt vi frukost tillsammans. Klockan 11:40 var jag hemma och då hade jag fått sms från Sandra om promenad. Och så drog vi med Pörnill ut också. Vi gick upp till annesjön och tillbaka och sedan drack vi lite te hemma hos Pörnill och tjöta. Riktigt trevligt och mysigt faktiskt. Så min dag har varit mys hela dagen.

Nyss varit på Netto! Belive it or not :) Men jag blir alltid lika förvånad över hur billigt det är där, och varje gång jag upptäcker det, så säger jag att jag ska sluta handla på Bonum. Men likt förbannat är jag där nästa gång. Men nu får det vara stop! Nu är det Netto som gäller, och finns itne det jag ska ha där, så får jag gå ner och köpa endast det där.

Nej, nu ska jag snart laga lite fattigmans mat till middag, snabbmakaroner, farligkorv (jag säger så medvetet) och ev. tomatsås till det. Alltså krossade tomater, lök och lite så. För att piffa upp maten lite.

Imorgon är jag ledig, hoppas att jag orkar ta mig ut på promenad då med. För idag har jag varit duktig!
/ C

Dåligt ...

... av mig att inte ha skrivit på länge. Men nu är jag här, för en stund i alla fall.

Den senaste veckan har jag gjort en fältstudie, varit i skolan, varit på IKEA med Anna, varit på kalas, promenerat och pluggat. Livet som student är inte direkt underbart, i alla fall inte när räkningarna flödar in och man känner att pengarna försvinner snabbare än man fått dem.

Ikväll ska vi faktiskt äta pommes och hamburgare, så det ska jag snart fixa. Annars har jag tvättat en del idag, vikit tvätt, städat har vi gjort med. Och så har jag oljat in två trähyllor som jag/R har satt upp på balkongen. Snart ska vi nog få det lite ombonat där med. Ska få mammas och pappas plastbord och två plaststolar som vi kan ha på balkongen. Får bli så denna sommaren i alla fall.

Nej, nu ska jag dra mig, ska plugga lite..
/ C

Påskhelgen

Vi har haft en jättebra påskhelg med vacker väder, fest, mat och vila. Kanonbra helt enkelt. Igår kom vi dessutom hem till vår lägenhet. Lucifer och Xenna hade troligen varit nöjdare med att få vara kvar uppe i huset där de kunde springa ute, men vår framtidsplan är att de skall få göra detta, inom en snar framtid.

Just nu faller det ner lättare regn, det doftar blötasfalt och det är nästan så att buskarna nere på gården är gröna. Våren är här på riktigt nu och snart, snart, kommer sommaren. Helt underbart!

Jag tänkte ta mig en promenad kring hörnemosse, väntar dock på svar från Anna - ifall hon vill med ut eller inte. Det är inte särskilt kallt ute, trots att det regnar lite. Det är änna en behaglig värme/kyla. Så det räcker nog med en tjockare tröja på idag. Dessutom blir man varm när man går fort, så det lär inte vara några problem om att frysa under promenaden.

Idag, tror jag det var, skriver mina föräldrar på papprerna angående det köpta huset. Även en besiktning skulle göras, får la hoppas att de inte dyker upp några dolda fel eller dylikt, som gör att de blir mycket arbete och kostnad och så. Då kan de nog inte köpa huset. Men det är deras önskan, så hoppas inte att den krossas.

Träffade min bror igår också, han var glad, som han varit hela helgen. Johan var också tvungen att spela upp en låt han lärt sig på gitarr - en system of a down låt. Han trodde inte att jag visste vilken låt det var eller vem som gjort det. Men man är la inte helt bakom flötet eller? R däremot, han var det, han visste inte ens att det var System of a down :)

Nu ska jag vattna blommorna, jag tror de skriker efter vätska. Därefter en kopp kaffe i ensamheten.
/ C

Igår var det fest!

R och jag var på fest hos Anna och Johan. De bor under oss, så man skulle kunna säga att vi var på fest hemma. Det vart ganska, eller snarare, väldigt onyktert igår. Men det var jättekul och trevligt. Jag och Emelie underhöll alla med skönsång genom singstar, och man skulle kunna sammanfatta det som så att man vart ganska torr i halsen efter några låtar.. Tråkigt var det dock att alla hade gått vid 24 tiden, förutom jag och R som gärna hade fortsatt. Men vid 01 tiden tog vi vårt pick och pack och vandrade upp till mina föräldrars hus. Om inte Xenna hade bråkat med oss igår genom att inte komma in, så hade vi nog sovit hemma. Men vi vandrade hela vingliga vägen upp, utan att Xenna kom in. Klockan 7 imorses gick jag upp och satte mig ute på trappen, DÅ kom hon. Sedan dess har hon sovit, sovit och sovit. Men jag har bara varit vaken och kollat på film. R däremot ligger fortfarande och sover. Förstår inte hur han kan sova så länge, och särskillt inte efter en fest. Det har jag aldrig kunnat. Men men.

Tack som bare den Anna och Johan för en urtrevlig kväll!
/ C

Mina katter är helt slut

Idag har jag släppt mina katter, Lucifer och Xenna, lösa på mammas och pappas tomt. Det gick jättebra och de har sprungit, lekt, klättrat och mått jättebra. Det var kul att se kan jag lova. Lucifer var helt galen och sprang, sprang och sprang. Han kom när man ropade på honom och var alltid i närheten. Medan Xenna inte alls ville komma när jag ropade på henne. Hon sprang iväg såfort man kom i närheten och gick runt kvarteret för att undersöka. Hon kom dock tillbaka till tomten ibland, vilket kändes bra då jag visste att hon åtminstone visste vart hon skulle gå. Men efter att ha varit ute i flera, flera timmar, fick jag locka till mig Xenna genom en leksak som hon älsar och därefter ta henne i nackskinnet för att få in henne. Hon har vägrat följa med mig in hela dagen, så jag fick ta tag med hårdhandskarna. Lillagumman var så trött när hon kom in att hon gick på kattoan, käka mat och sedan lade sig i vår säng och somnade på direkten, likaså med Lucifer. Så nu ligger de här uppe hos oss, helt lealösa och okontaktbara. Det gjorde nog susens med lite frisk luft och spring i benen för dem! Tur att de har hela helgen på sig att utnyttja detta, men på måndagkväll är det slut med det, för då flyttar vi hem igen.

Sitter nu och väntar på att min bror skall dyka upp. Han skulle komma hit och lämna grejer och hämta lite post, om jag fattat det rätt :) Han har ingen nyckel till huset så jag måste vänta på honom, annars hade jag varit nere i vår lägenhet nu och hämtat lite grejer, typ oboy.

Nej, nu skall jag nog brygga lite kaffe!
/ C

"Flyttat" till mamma och pappas hus

Jag och R skall bo här till på måndag. Mamma, pappa och Jenny är uppe på landet, Östergötland. Vi kunde följt med men valde att stanna hemma i Gråbo. Istället för att bo i en lägenhet där solen knappt kommer fram valde vi att flytta upp till huset under några dagar. Här kan vi sola, grilla och katterna kan få gå lösa, om de är snälla :) Vi passar även Nisse, Sixten och Elvis. Nisse är så gammal nu att han skriker när han jamar, glömer av att han ätit och är stendöv.

Hur som helst bor vi här nu och det kanske man kan kalla för semester? Eller? :)

Dåligt av mig idag med uppdateringar, förlåt.
/ C

Det blev en promenad upp till pappa

Ja, jag gick aldrig till farmor, farfar och Jessica. Nej jag hamnade hos pappa istället. Han är "ledig" från jobbet just nu, eller det är snarare så att Volvo Lastvagnar har produktionsstopp denna och nästa vecka. Så pappa är ledig, men dock fullt betald, dessa veckor. Så han går hemma ensam och småplockar. Just nu håller han på och gör ordning inför fotograferingen av huset, så att det inte ser övermöblerat ut osv. Det skall se fint och inbjudande ut, men dock inte naket. Mamma däremot vill slänga ut så mycket som möjligt - hon är inte klok, anser jag. Tänk om det blir som när min farbror byggde ett huset men inte fick sålt det gamla, då kommer mina föräldrar stå där med ett parhus utan möbler.. Och vad hade hon tänkt att hon skulle fylla ut det nya huset med? Luft och blommor? Nej, nu får hon allt ta och lugna ner sig med sina inpulser. Igår försökte hon och pappa pracka på oss pappas bokhylla, som han levt tillsammans med sedan 1972. Han har seperationsångest påstår han. Visst, den är fin - men inte vår stil. Tyvärr.

Nu är jag i alla fall hemma. Gissa vart jag sitter? I köket - det kom som en överraskning, eller hur? Skall gå och hänga upp min tvätt (eftersom att vi inte har någon torktumlare) och därefter sätta på en ny maskin. Skall nog ringa R också och se om det blir pizza till middag idag, eller om vi ska laga mat..? Eller, nu kom han visst hem :) Vart med andra ord inte pizza idag.

/ C

Trött, halsbränna, matematik och uttråkad

Kom hem från föreläsningen vid 13:00. Det handlade om sortering och klassificering idag. Faktiskt väldigt intressant, och man fick dessutom en del idéer om hur man skall utföra sin fältstudie. Har dock inte någon specifik plan över hur jag skall göra än, men det kommer. Vi gick igenom tabeller, diagram, former, hur barn sorterar, vad, varför, hur m.m. Som sagt, intressant. Även om jag inte är ett fan av matematik så kanske, kanske, kanske, jag har ändrat mig om just detta.. Mina lärare i matematik har varit usla på att försöka få mig att bli intresserad och förstå mig på vad jag har gjort. Idag kan jag inte ens hela multiplikationstabellen utantill, har aldrig kunnat och kommer antagligen aldrig att kunna.. Det är inte mitt fel att jag är dålig på matematik, utan mina lärare som inte har fångat upp mig och hjälpt/stöttat mig i mina problem kring ämnet.. Därför anser jag att det nu är viktigt med matematik, faktiskt. Att man måste möta barnen där de är och få med sig dem. Utmana dem och diskutera om det finns former kring oss hela tiden, osv.

Har käkat lunch, det blev couscoussalladen från igår, med viss uppfräshning, samt falafel och dressing. Det var smarrigt idag, faktiskt. Har vikit en del tvätt och satt på en tvättmaskin med vittvätt. Nu funderar jag dock på att ta en promenad, kanske blir jag uppiggad då? Troligen är det så, det brukar snarare vara så. Halsbränna har jag med, får det ibland. Vet dock inte varför. En anledning till att man får halsbränna är att man dricker mycket kaffe och äter fel, men så fel äter inte jag, och så mycket kaffe dricker inte jag. Så jag vet inte vad det beror på faktiskt. Jag har det och det är obehagligt. Blä.

Nej, men om man skall ta sig en promenix i alla fall. Kanske ta en sväng upp till Farmor, Farfar och Jessicas gravar? Hmm, får se.
/ C

Frulle

Som vanligt befinner jag mig i köket, men nu äter jag frukost. Solen är på väg upp bland molnen och den lyser rött. Jag tycker att det är ganska fräckt faktiskt, att solen kan vara i olika färger likaså himlen.

Jag äter alltså frukost. MINI Keso, två grova smörgåsar med pytte smör på, kaffe och juice. Det låter la bra och nyttigt? Jag gillar dock inte Keso, så den är ganska trög och speciellt denna, den är, hmm, mer salt än den normala Keson. Frukost är bra att äta, har jag hört. Så det är la dags att trycka i sig mer än bara en smörgås vid frukostid, eller? :)

Skriver på MSN med Pernilla, hon skall få en bebis snart :) I Juni. Det kommer gå kanoners!

Nej, nu skall jag strax rusa och piffa till mig, kan ju inte se ut som ett Mähä i skolan heller.
/ C

Attans, Färjestad vann

Har suttit och kollat på matchen tillsammans med R nu, eller i alla fall period 3 och förlägningen. HV spelade riktigt bra faktiskt, och jag satt och hejade på dem hela tiden. MEN, Färjestad lade in pucken i mål tillslut och matchen slutade med 3 - 2 till dem. Skit. Jag som ville att de skulle skämmas arslet av sig! Nåja, det är en match imorgon också, dock måste HV vinna två matcher i rad nu för att det skall stå 3 - 3 i matcherna, vi får la se hur det går imorgon.

Skola imorgon, föreläsning mellan 9 - 12.
Gonatt då!
/ C

Allt och inget

Sitter åter igen i köket och bloggar medan R ligger i soffan och kollar på hockeyn. Jag är glad för att HV leder, R är däremot mindre glad för att Färjestad inte kämpar tillräckligt - men det gör inte mig något. Jag hoppas att de förlorar allt!

Har städat lägenheten idag, lite snabbt. Lämnade dock disken till R, något skall han la få göra också?! Jag har dammsugit, tvättat, plockat undan, vädrat sängkläderna, bäddat sängen, plockat undan en del gamla ljus samt städat lite i skafferiet. Det behövdes kan jag meddela. Nu är det mer ordning i skafferiet. Det är konstigt, jag förstår inte hur snabbt det kan bli stökigt igen.. Det går på ett kick så ligger det något som inte ska ligga där det ligger. Känner ni igen det? Så låter man det vara för att man ska ta det senare, å likt förbannat så ligger det där dagen efter och dagen efter det osv. Är jag ensam om att vara en stök- och slarvmaja?

Var och handlade förut, lite mat, igen.. handlar varje dag, och då tar jag inte i. Det är sant - jag handlar varje dag. Helt sinnessjukt! För det första är det grymt mycket dyrare att handla lite varje dag. För det andra är det pinsamt att gå till affären varje dag när samma kassörska/kassör sitter där, igen. För det tredje är vi väldigt oekonimiska, i alla fall när det gäller mat, har jag kommit på. Visserligen hade jag gjort couscoussallad, men den vart inte alls god - smakade konstigt. Och jag var jättehungrig, får jag inte mat då så går världen under för min del. En hel kväll/dag kan bli förstörd om jag inte äter. Och efter som att det ekar i vårt kylskåp, trots att vi handlar varje dag, så fick jag gå till affären. Det vart en fryspizza att värma, och jag ville även köpa godis! MEN! Jag höll mig, jag köpte inget sådant, inte alls. Jag är faktiskt ganska nöjd med mig själv, för annars, när jag handlar själv, så slinker något onyttigt väldigt lätt ner i korgen - men inte idag. Nej, nej, nej.

Skall hoppa i ett bad nu och raka benen. Vinterpälsen måste av nu när våren och sommaren ligger inpå dörren.
/ C

Nyttig sex dagar i veckan?

Ja, det är vad jag skall försöka vara. När jag säger nyttig menar jag att jag skall hålla mig borta från godis, bullar och annat sött som läsk. Detta ska jag vara sex dagar i veckan. Däremot får jag köpa snacks, godis och bullar på lördag eller söndag. MEN, om jag köper på lördagen och inte ätit upp det då är det okey att äta upp det på söndagen. Däremot är det inte okey att äta upp det på måndagen, om det finns över från söndagen - det är en vardag som är "onyttig-förbjuden-stämplad". Frågan är nu bara om jag fixar detta? Klart som korvspa att jag gör! Eller? Vad tror ni?






ZERO, NADA, NOTHING!


Jag vet att jag fixar det!

Bloglovin - funkar det?

Följ min blogg med bloglovin

Förändring

Är sugen på att förändra min blogg igen, men har slut på idéer just nu. Vet inte om jag vill ha en bakgrund med bild eller en vanlig färg. Inte heller vadjag isåfall skall ha för motiv eller för färg.. gaah, Idéetorka som sagt.

Försöker mig på det där med bloglovin, men jag förstår inte så mycket :) Får se hur det går.

Städningen har jag inte börjat med än, men skall göra det.. Annars bor jag snart i min egen skit.

/ C

Stökigt!

Jag ska städa här hemma snart. Det ser ut som ett bombnedslag här, och då skojar jag inte. Jag vill att det skall vara fint och tjusigt - funderar på att eventuellt smita bort till blomsteraffären och se om det finns några söta blommor som jag vill ha. Nya blommor förnyar verkligen ett rum, i alla fall om de är fina :)

Måste tvätta också, vår tvättkorg är nästintill överfull :)
/ C

En bekräftelse ...

... har fallit ner i mitt brevinkast. Gissa på vad? På min körkortsutbildning! Det finns en planering på hur lång tid det kan tänkas ta att ta ett körkort, om man tränar mycket hemma - vilket jag inte gör..

Planeringen;
v. 32 - Intensivutbildning; körlektioner samt teori.
v. 33 - Intenstivubildning; körlektioner samt teori.
v. 34 - Riskutbildningen (halka)
v. 35 - Teroiprovet för vägverket.
v. 36 - Uppkörningen.

Dock får vi se hur det går för mig, eftersom att jag inte har möjlighet att köra hemma. Däremot har jag ju redan kört en hel del, så jag är inte nybörjare, kan ju redan en del.. Och även om jag tappat lite tror jag inte att det är så svårt att hitta tillbaka till det igen, eller? Jag SKA i alla fall snart få ett körkort, jag SKA, SKA, SKA! Åtminstone  i slutet av September, då ska jag ha ett!

Har dessutom fått hem läsglasögonen. De är skitfula! Haha :)

/ C

Påsklov!

Ja, det skulle man nog kunna kalla det jag har nu. Idag var jag i skolan, skulle ha slutat 16:30, men hon som föreläste var dubbelbokad och kunde bara vara med oss till klockan 15. Så vi slutade 1½ timme tidigare, vilket var väldigt skönt. Orka vara i skolan till 16:30 liksom, det är ju bara en pina! Annars är jag ledig imorgon, onsdag är det föreläsning, sedan är jag ledig resten av veckan och även veckan därpå. Däremot har vi en fältstudie som vi skall göra, som vi kan göra när vi vill. Så det skall jag nog kunna klämma in under dessa två veckor, eller vad tror ni?

Jag är också kluven inför en eventuell tripp upp till landet, sommarstugan, släkten och Finspång/Motala/Östergötland. Jag vet inte om jag vill åka upp eller inte, samtidigt som jag vill åka upp för att träffa släkten som vi så sällan träffar, men jag känner ändå ingen motivation för att resa upp dit just nu ändå. Fråga mig inte varför, har inte känt så här förr.. :/ Jag vill heller inte lämna mina älskade kissar ensamna med någon "främling", utan i så fall vill jag ta med dem upp. Men ändå känns det inte som om det är okey att dra med dem upp dit för att de skall få gå i sele. Som jag sktivit tidigare så litar jag inte riktigt på Xenna, hon kan nog smita iväg och då vill jag inte vara i Östergötland och lämna henne där - hellre att hon rymmer i Gråbo i så fall. Men, det lutar hur som helst åt att vi stannar i Gråbo, men bor i mammas och pappas hus. Någon måste ju ta hand om deras katter också, Nisse, Sixten och Elvis. Där kan vi ändå sola, grilla och mysa och så, men ändå ha med katterna upp utan problem - de har ju båda varit där förr så. Ja, vi får helt enkelt se. De åker inte förrän på torsdag ändå, mycket kan ändras innan..

Sitter nu  i köket, som vanligt, och väntar på att Robert ska komma hem. Har ingen aning om vad vi skall laga för middag, men han menade på att vi var tvungna till att handla... Så ja.. Vi får la se vad som händer helt enkelt.

/ C

Gomorron, gomorron

Sitter i köket just nu och skall strax brygga lite kaffe och bre en macka. Skall också dra några drag med mascaran och andra pennor i ansiktet. Bussen till skolan går 9:25, så än är det ingen panik.

Igår var vi bara hemma, Robert hade ont i magen och låg i soffan hela dagen. Jag diskade upp vår disk, tvättade två maskiner och lagade mat; Pannbiff, potatis, grönsaker och brunsås med lök i. Jättegott, plus matlådor till mig och Robert. Kan behövas matlådor när jag slutar 16:30 :/

Pratade nyss med Robert och sa till honom att han får fixa maten eftersom att jag kommer hem runt 18-tiden. Ja, då sa han ja, det kanske blir pizza :) Typiskt honom. Fast vi har faktiskt nästan ingen mat i frysen (Kött och dylikt), det är slut. Och Bonum ska man inte handla storpack i för det är så fruktansvärt dyrt.. Men samtidigt är det inte billigare att springa och småhandla som jag/vi gör var och varannan dag.. men men :)

Har inte bestämt oss än om vi ska upp till landet på torsdag eller inte, samtidigt som jag tycker att det skulle vara skönt så vill jag inte lämna katterna hemma.. Om vi åker tar vi nog med dem upp, men de får nog inte springa lösa utan de får gå i sele i så fall, faktiskt.. Jag litar inte riktigt på Xenna, hon kan nog dra en långpromenad om det skulle vara så :) Om vi inte åker är vi bjudna på fest på lördagen, hos Anna och Johan. Vi får la se vad som händer.

/ C

Vackert väder = Grillpremiär

Skall grilla med Anna och Johan sedan. Ligger just nu i sängen och lyssnar på musik och väntar på att vi skall gå och handla grillvirke :) Smarrigt, smarrigt! Har haft urtråkigt i några timmar, så jag har sprungit runt och testat kläder.. Och självklart har jag solat. Vi var uppe hos mamma och pappa en stund förut. Johan var där, hans vän jocke och lilla Jenny. Vi hade köpt med oss lite fika, så jag solade och fikade en stund däruppe, i ca 2½ timme, sen gick vi hem :)

Tyckte jag hörde att Annas och Johans dörr öppnades/stängdes - nu är hon nog hemma :) Fooood!
Ut och spring i det underbara vädret!
Tjillevippen

Vackert väder och redovisningen gick fint

Det är verkigen fint väder nu, men det har det inte varit hela dagen. I alla fall inte inne i stan. Kallt, duggigt och grått. Men när Man kommer hem till GRÅbo, då är det fint väder :) Kanske borde döpa om byn till SOLbo, i alla fall idag? :)

Imorse skulle jag och Lina på det där franska cafét, men när vi skulle beställa frukost, klockan 10:10, så var det slut med frukost serveringen. Vi tog våra pengar och stack till ett annat fik som hellre ville ha våra frukostbeställningar :) Jag tog en mycket grov fralle med ost, gurka och tomat - vilket jag också åt upp.. Till och med osten, känn på den du! Till det fick jag kaffe och nypressad juice samt ett kokt ägg, som jag bara åt liiiite äggvita på. Men utöver ägget var det en mycket mättande och trevlig frukost :)

Redovisningen gick också bra, trots att vi inte riktigt visste vad vi skulle säga eller göra. Men det gick över förväntan och alla blev godkända, mycket lätt examination. Trodde att jag skulle kissa på mig, så lätt var den. Jag menar, examination på två kapitel i en bok, som du skall presentera något ur som du fastnade för och så. Vi utgick från det didaktiska perspektivet, khur vi som pedagoger skall få barn att tycka om matematik och hur man kan jobba med det.. Gick kanon, trots att vi började och ovissheten om vad vi skulle säga :)

Klockan 18 skall vi vara på middag hos Reine och Mervi, för Mervi fyller 51 idag. Så vi skall dit och gratta henne och lite så. Självklart skall vi kolla på matchen också  Kaffesumparna (Färjestad) - HV71. Jag håller på HV, trots att de spöade skiten ur mitt älskade Frölunda. Men jag gör allt för att retas med Robert, som är en kaffesump :D

Ha en fin dag!

Morr'n

Idag har jag inte jättemycket att göra, förutom frukost i stan med Lina, redovisning och middag hos Mervi och Reine. Så det är ganska lungt faktiskt.

Skall snart sminka till mig lite och därefter gå till bussen.
Tjenixen

Nu jäklar!

Jag har gjort det!!!! Jag har anmält mig till en intensivkurs! :) www.dittkörkort.se.

För 7400:-  får jag 18 körlektioner +teoristudier. Men detta är en grundsumma, därefter lär det komma till en del också, typ halka, teoriprovet, uppkörningen och lite så. Men jag är så jävla nöjd! (förlåt mormor att jag svär) Men det är otroligt vad skönt det känns i magen! ooh :) Visst är jag duktig som tog tag i detta!!? åååh, spännande! Tänk om jag får körkortet i början av september?!?!?! Fräckt eller vad?! :D

Pusshej

Tudeluuu

Att göra;
- Fixa kuvert samt frimärke   - DONE
- Skicka iväg mina papper om lämp.   - DONE
- Presentjakt till Svärmor.    - DONE
- Föreläsning i skolan.   - DONE
- Valwebben!    - DONE
- Kvällspromenad
- INTE ÄTA ONYTTIGT!   - NJA

Jag är nästan helt klar med listan för idag. Men det har tillkommit något nytt, jag skall sätta upp mig på körskolan idag, jag och Lina. Ditt körkort heter det och ligger i Kungälv. Spännande va? :) Ska maila dem, eller, först ska jag nog ringa Lina.. :)

Tjenixen.

Gomorron!

Sitter i soffan nu och har precis ätit lite frukost samt skrivit upp vad jag ätit - NU JÄKLAR! Lina, inget godis eller annat sött för mig, okey? Jag får inte, får inte, får inte. Nej, nej, nej. Samtidigt som jag intalar mig själv att hoppa över sött och allt vad det heter kollar jag på Top Model 4 - repriser på 3:an.

Ska snart springa över till bonum och hoppas på att de har kuvert som jag kan köpa. Jenny skulle komma ner med ett innan hon började skolan, men som vanligt "hann" hon inte.. Hon är så seg den ungen alltså! Där har vi en riktig "Alfons Åberg-kopia",  - Jag ska bara...

Jag skall härma Lina, hon skriver "att-göra-lista" nästan varje dag. Kanske får jag bukt på mig själv om jag också gör det? Vi testar.

Att göra;
- Fixa kuvert samt frimärke
- Skicka iväg mina papper om lämp.
- Presentjakt till Svärmor.
- Föreläsning i skolan.
- Valwebben!
- Kvällspromenad
- INTE ÄTA ONYTTIGT!

Spänningen är olidlig, eller hur? Jag fixar la allt detta idag eller, det är lugnt :)
Tjillevippen!

Körskola - intensivkurs

Imorgon skall jag och Lina anmäla oss till en körskola i Kungälv. Det finns plats kvar vecka 32, med andra ord i augusti. Imorgon måste jag alltså skicka in mina papper till länsstyrelsen - får inte glömma detta nu! Måste, måste, måste. Intensivkursen är på två veckor  och i paketpriset ingår det 18 stycken körlektioner, därefter är allt indivudiellt, är man grym behöver man kanske inte köra så mycket mer, men det avgör körläraren. Hoppas att allt går vägen nu! Hoppas att jag fixar pengarna.. Fick min dekleration häromdagen, 3000 kronor klirrar skönt i kassan för körkortets skull. Men, behöver liiiiite till, faktiskt.

Visst vart min blogg gullig?
Tjillevippen.

090401

Idag är det första april och inte har jag blivit lurad en endaste gång idag. Första april är helt enkelt överskattat.

Har både pluggat, solat och funderat idag. Har läst lite ur en kursbok, "Det matematiska barnet" - måste plugga ikapp nu. Ligger efter med litteraturen eftersom att jag och Lina bytte till kursen samma dag som den startade, därför har jag heller inte fått alla böcker än, vilket är lite störande då vi redan på fredag har en examination på en bok som jag inte har fått hem än. Men det löser sig troligen ändå.

På min balkong har jag haft 35 grader varmt idag, där har jag alltså spenderat min eftermiddag. Fick nog lite färg, faktiskt. Jag hoppas på det i alla fall. Lucifer och Xenna var med mig där ute och låg och njöt hela tiden, när de inte busade med mina fötter eller jagade flugor. Man känner verkligen att våren och sommaren är på väg och jag gillar det till tusen! Finns inget bättre.

Imorgon är det skola som gäller. Har en föreläsning som börjar 12:30 - 15:30, därefter tänkte jag se mig om efter en present till Mervi (Roberts mamma), vi skall hem på middag hos dem på fredag eftersom att hon fyller år då. Men vet inte riktigt än vad vi skall köpa. Fick förslag på blomma, endast. Men det tycker jag känns fattigt! Hon är trotts allt min svärmor och Roberts mamma.. Och även om vi inte har mycket pengar så är hon verkligen värd en fin present, särskilt efter alla dessa månader.. Vi får se vad det blir. Sofia, har du förslag??

Nejvars, skall plinka runt lite här på nätet nu och snegla på hockeyn.. Inte för att jag hejar på något lag, men jag måste heja på HV71 för att reta Robert, han är färjestadare.. Och HV leder nu med 2 - 0. Gött är det!

Tjillevippen!

RSS 2.0