Tjillevippen

Sitter vid den stationära datorn nu. Robert ligger och sover och jag lyssnar på Michael Jackson på Spotify. Ska snart ställa mig och diska, det behövs. Det är inte jättemycket disk direkt, men det är ändå disk som stått i några dagar.

Inatt hade jag problem med att sova. Somnade efter mycket om och men, vridningar hit och vridningar dit. När jag väl somnat så vaknade jag av katterna som hade race i lägenheten. Ibland funderar jag på varför jag var tvungen till att skaffa katt. Men när de inte väcker mig på nätterna så är det världens bästa gose katter. Jag får skylla mig själv som är så lättväckt.

Förresten, glömde säga en sak igår när jag skrev inlägget om husköp. OM det blir av, så kan de inte ta med sig sina katter, Sotis och Leo, och de vill inte avliva dem. Vilket jag absolut inte tycker att det ska, så OM allt detta blir av, så har vi sagt att katterna får bo kvar hos oss. Knepet är bara till att få Lucifer, Xenna, Sotis och Leo komma överrens. Speciellt vår lilla dam som är så himla kaxig! Men det är isåfall ett senare problem :)

Idag ska vi upp till mina föräldrar. Det är sista helgen som de bor kvar här i Gråbo, för på onsdag flyttar dem till Herrljunga. De lämnar alltså mig i Gråbo. Tråkigt. Men men, vi får la hälsa på Mervi och Reine ännu mer då.
/ C

Husköp?

När vi var uppe hos Mervi och Reine dök frågan upp om vi ville köpa deras hus eller inte. Jag har sagt att om jag ska stanna i Gråbo så vill jag ha ett hus på den vägen där Robert är uppväxt. Robert själv vill köpa huset. Det har absolut potential men behöver dock renoveras och piffas till för att få det så som jag vill ha det.

Grejen är den att de är sugna på en bostadsrätt i Kortedala, och det skulle eventuellt snart bli till salu. Frågan är ju bara om vi skulle klara av ett husköp? Speciellt med tanke på att Robert är den ända som verkligen har en fast inkomst, och jag har ju mitt csn stöd, men inte under sommaren. Robert kommer dessutom stiga i lön nu under detta året, eftersom att han inte går som lärling längre. Och jag måste jobba varje ledig dag från skolan isåfall, för att vara säker på ekonomin.

Vi är absolut intresserade, men frågan är om vi klarar det. Reine sa i och för sig att han hjälper oss i början innan vi får ordning på det.. Men ja. Vi får la se hur det blir. Har ingen aning om vad huset skulle kosta oss att köpa heller för den delen. Men vi måste nog sätta oss för att räkna på allt detta.

/ C

Drar en sväng till svärföräldrarna nu

Skall borsta tänderna nu och fixa håret lite snabbt. Vi går upp till Mervi och Reine nu. Där ska jag klippa håret på Robert och sedans ka jag försöka få med honom ut för att kasta pil. Men han är envis, och dessutom avskyr han värme, sol och sommar. Raka motsattsen för mig. Han älskar kyla, vinter och snö. Nejtack säger jag.

Hörs senare.
/ C

Negerkung på kurridurriduttön



Någon som kan gissa var ifrån de säger så? En svenskfilm är ledtråden :)

Carin ♥ Robert

Många gamla klasskompisar till oss tycker att det är roligt att vi är tillsammans och är förlovade. Antagligen för att vi nästan jämt var tillsammans när vi gick i grundskolan, klass 1 - klass 5. Antingen var jag ihop med honom eller med en kille som heter Krister. Men oftast var det jag och Robert som gällde. Idag säger Roberts pappa, Reine, att han visste att det en dag skulle bli vi två.

När vi skulle gå ner till högstadieskolan här i Gråbo splittrades vår klass och vi blandades med den de andra grundskolorna, lekstorp och östa. Vi blev nu fem stycken -87;klasser. För att komma från en liten skola med endast en klass i vår "kull", var detta en ganska stor grej. Jag minns att man fick önska sig tre tjejer och tre killar att hamna i samma klass med. Jag fick en, och var helt förkrossad när jag upptäckte att mina bästa kompisar hamnat i en annan klass. Jag och Robert tappade kontakten och han blev liksom en tönt i mina ögon. En kille som dagligen satt hemma och spelade datorspel med sin datakompis Martin, som idag hälsar på och titt som tätt. Vi pratades aldrig vid, bara under en sommar, men ananrs var det strängt förbjudet.

På högstadiet blev jag tillsammans med en kille som var fyra år äldra med körkort och som dessutom inte var från vra trakter, utan från Östergötland. jag var fräck med att vara först kring detta med distansförhållanden. vi var tillsammans i tre år och sedan gjorde jag slut, när vi gick på gymnasiet.

Jag hade, strax innan jag gjort slut med andra killen, börjat umgås med Robert igen. Vi gick nästan dagligen på långa promenader som varade i timtal. Det finns nog inte ett ända ställe som vi två inte gått på i Gråbo. Det var vinter och jag hade förstora vantar, medan Robert inte hade några. Han fick ha en hand inne i min vante, kommer jag ihåg, för han var så kall. Krogen var ett hett ämne för oss där vi var ganska ofta under vår såkallade "date period". Därefter bestämde vi oss för att gå på studentbalen tillsammans.

På denna vägen är det, såhär träffade jag mannen i mitt liv.
/ C

Gomorron

Vaknade vid 11-tiden av att Robert fick sms, men han vaknade som vanligt inte. Xenna kom och gosade lite också, och när hon gosar har hon börjat att nafsa lite på mig och mina fingrar. Hon är ett riktigt litet monster den där damen :)

Idag tänkte vi gå upp till Mervi och Reine.
/ C

Hahahahaha

Förlåt, men jag måste bara skratta åt mig själv och min snurrighet idag! Jag skrev tidigare idag i mitt inlägg om Michael Jackson "R.I.P Michael Jackson! Må han leva i frid", och nu när jag såg vad jag skrivit kom jag på mig själv! Vadå leva i frid? Han är ju död! Dumma mig som är så snurrig. Jag menade ju att han skulle vila i frid :)

haha, ibland är jag allt bra snurrig i bollen.
/ C

Har fått äran ...

... att uppdatera Pörnills blogg undertiden hon är inne på sjukhuset. Hon åkte in idag till BB då hon gått över tiden och haft någon form av vattenblödning (?) i tre dagar och nu hade hon fått feber. Så då ville de att hon skulle komma in, och där är hon nu. Hon kommer alltså hålla mig uppdaterad så länge som det behövs.

Kom nyss hem från promenaden i alla fall. Har gått med min lillasyster som sagt. Gick inte så snabbt idag, men en promenad har jag i alla fall fått :)

/ C

Promenaden är försenad ...

... men sitter här och väntar på min lillasyster som skall gå med mig. Hon fick tydligen med sig hundarna också, Harry och Ludde. Vi skall gå hörnemosserundan, den duger gott och väl för mig!

Nu började "Hemlighuset" också, typiskt när jag ska på promenad. Men tur är att vi har Boxer och kan spela in :)
/ C

Hjälp, vad varmt det är!

Skinsoffa på sommaren är inget jag rekomenderar, så mycket kan jag säga iaf. Jag klibbas fast! Kollade dessutom vädret inför nästa vecka, och det skall vara lika varmt då med här i Göteborgs trakterna! Visst, jag älskar värmen, men några svackor med kyla skulle vara gött, lite åska och regn som rensar luften hade inte varit helt fel!! Men men, mina önskningar brukar inte slå in.

Klockan 20:00 är det jag som går på en rask promenad i alla fall. Helt ensam, med musik i öronen. Igår höll jag visserligen på att bli påkörd av en bil när jag gick med hög musik i öronen, men men. Jag kanske kan gå ut senare om jag får med mig Robert, vilket är väldigt säkert att han inte kommer göra... tråkmåns!

Nu ska jag dricka vatten.
/ C

R.I.P - Jackson


Så har allas vår Michael Jackson ramlat av pinnen. Mannen, myten och legenden. Den såkallade pop-kungen. Vem anade att även han kunde dö? Nej, men ärligt talat så kommer han ju leva kvar i sina låtar, och han kommer inte att glömmas av människor på ett bra tag. Även kändisar slutar att andas tillslut.

Däremot kan jag förstå att han ramlar av pinnen.. alla dess, för mig, onödiga operationer av näsa och annat som blekning av hy, måste ju tära på kroppen. Klart att hans organ och liv tar smällar också, och sedan alla medeciner som han ätit gör ju inte saken bättre för organen.

R.I.P Michael Jackson! Må han leva i frid.




Instruktioner för mig själv

Kom i form på fyra veckor

Vecka 1: UPPVÄRMNING
Första veckan testar du gå-tekniken, rekar bra slingor och värmer upp pulsen. Känn efter vilken form du är i. Du ska inte alls ta ut dig, sluta när du fortfarande känner dig stark. Det är tricket. Nio av tio har för bråttom och kör stenhårt innan konditionen kommit igång. Upplevelsen blir negativ och motivationen faller platt.” Pass: 5–7. Börja med ett eller två 20-minuterspass. Varje dag lägger du på 10 minuter för att sista passet gå raskt 60 minuter.

Mål: Att gå 60 minuter sista passet.

Vecka 2: ACCELERERA

Öka tempot. Den riktiga träningen börjar nu. Gå med tydligt fokus. Du ska bli trött, men inte alls svimfärdig.” Pass: 5–7. Försök komma lite längre varje dag på en timme. Håll dig minst i pulszon 2. (Se nästa uppslag.) Prova gärna att göra ett set utfallssteg, grod- och sicksackhopp i slutet av veckan. Gör 5 av vardera någonstans längs med vägen.

Mål: Att gå så långt som möjligt på 60 minuter, gärna 5-6 kilometer.

Vecka 3: POWER I GÅNGEN

Nu är ångan uppe! Arbeta hårt med armarna, du ska känna dig ordentligt trött efterråt.” Pass: 6–7. Tredje veckan går du hela timmen i maxfart! Lägg in minst ett set med utfallssteg, grod- och sicksackhopp längs med vägen. Börja med 5–10 hopp av varje sort. Lägg på antingen antal set eller antal hopp varje dag. Men känn efter. Du ska orka powergå hela vägen.

Mål: Att gå i maxfart 60 minuter. Håll minst pulszon 3.


Vecka 4: SPURT!

Sista rycket! Maxa allt du har! Det ska svida i benen när du kommer i mål.” Pass: 7! Fortsätt som förra veckan – men ge allt. Har du energi kvar när du kommer fram – då har du inte tagit i ordenligt. Gå upp och ner för alla backar och trappor du ser. Hoppa groda! Ändå inte matt? Lägg på mer tid.

Mål: Att våga ta ut dig! Kör stenhårt!


Kopierat från aftonbladets hemsida.

Lista

Sitter fortfarande i soffan tillsammans med Robert. Men är trött och har tråkigt, så jag svarade på en lista för att fördriva tiden.




Jag kommer från;
Pappas pung - Mammas mage - Östra - Göteborg - Sverige
Jag heter;
Carin Marie Persson
Hur gammal är du;
21 år
När fyller du år;
22 Augusti
Tycker du om någon just nu;
Annat vore konstigt då jag är förlovad med Robert
Jag samlar på;
Dammråttor
Gröna eller röda äpplen;
Så länge det inte finns några maskhål så spelar det ingen roll
Vem ringer du när du är arg/ledsen;
Robert
Gillar du golf;
Tror inte det, har aldrig testat, förutom minigolf då
Vilken tid gick du upp idag;
11:15
Har du sovit i din egna säng inatt;
Ja, det har jag
Har du strumpor på dig nu;
Ja, det har jag
Hur svarar du i telefon;
- aaaaah, det är Carin
Vad ska du göra ikväll;
Jadu, det är natt nu, så jag ska snart sova
Vad ska du göra imorgon;
Städa och tvätta
Vad vill du bli när du blir stor;
Eftersom att jag utbildar mig till förskollärare så antar jag att det är det jag skall jobba med
Är det okej att gråta;
Klart det är, varför skulle det inte vara det?
När grät du senast;
Hmm, förra veckan.
Vilken årstid tycker du bäst om;
Våren, sommaren och hösten - allt då åskan existerar
Laddar du ner musik och film från Internet;
Nej, inte längre
Vad skulle du göra om du vann en miljon; :
Köpt ett hus tror jag
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder;
Nej, det är absolut inget krav!
Har du piercing;
Sex hål i öronen
Vill du gifta dig;
Kanske det kanske
Vill du ha barn;
Absolut!
Solar du ofta;
Nja, på sommaren bara
Är du bra på att laga mat;
Ja, det tycker jag allt att jag är
Är du flygrädd;
Nej, det är jag inte
Hur vig är du;
Som ett kylskåp
Vad dricker du helst när du är törstig;
Ingen aning, något kallt, helst vatten
Vilken är din favorit glass;
Pinnglas - Magnum och Paketglass - Häagen-dazs/Ben&Jerry's
Tror du på ett liv efter döden;
Ja, det gör jag
Tycker du om sushi;
Kan man tycka om något som man inte ens kan uttala korrekt?
Vad äter du helst när du ser på film;
Eh, eftersom att jag inte godis/snacks och sådant så, ingenting. Kaffe kanske?
Bor dina föräldrar tillsammans;
Ja, det gör de
Har du tandläkarskräck;
Nej, jag gillar tandläkarn
Vad heter du i mellannamn;
Marie
Är du morgon- eller kvällsmänniska;
Både och
Vilken ögonfärg har du;
Brun/Gröna
Vilka hår färger har du haft;
Hmm, massa olika bruna och röda nyanser, ibland med slingor
Har du någon gång gråtit dej till sömns;
Vem har inte det?
Är du beroende av något;
Skulle la vara tuggummie då
Röker du;
Har hänt ja
Senaste låt du hörde;
Ingen aning faktiskt
Vad gör du på helgerna;
Umgås med Robert och andra vänner, äter god mat och städar
Brukar du bädda sängen;
Inte alltid, men ofta. Jag vädrar åtminstone sängkläderna i princip varje dag
Hur många timmar sover du på en natt;
Mellan 5 - 9 timmar
Senaste bok;
Twilightserien
Har du kysst någon under den senaste veckan;
Haha, ja, Robert såklart!
Vad var det senaste du sa;
- Varför viskar han, Robert?
Önskar du att du bodde någon annanstans;
Nja, inte just nu faktiskt
Vem kramande du senast;
Robert
Saknar du någon nu;
Ja, min farmor
Hur många lampor har du i ditt rum;
Eh, jag har en hel lägenhet så det blir några lampor
Vem ringde dig senast;
Min bror ...
Var du glad igår;
Ja, det var jag
Vad är din favoritfärg;
Svart och rosa
Sminkar du dig;
Ja, det gör jag
Känner du dig värdelös;
Ja, ibland
Känner du någon som har tagit självmord;
Ja, det gör jag...
Har du somnat i skolan någon gång;
Några gånger ja
Tror du på gud;
Nej, det gör jag inte

Myskväll framför tv;en

Hola amigos.

Idag har jag möblerat om i vårt vardagsrum, flyttat soffan och ställt den vid fönstret istället och satt schenken (?) där soffan stod innan. Nu kommer inte katterna åt stället på vägen som de rivit på, och det är la bra så att det inte blir värre...

Jenny och jag åt makaroner, köttbullar/falfel, ketchup och senap förut till middag. Vi passade också Harry och Ludde, mammas hundar. Harry vart jätteledsen när mamma och pappa gick. Han stod vid dörren och gnydde och det har han aldrig gjort förr. Så förstår inte vad han höll på med.

Nu sitter jag och Robert och kollar på tv, american funniest homevidoes. Och det måste jag säga, jag garvar hela tiden! Älskar skadeglädje, finns inget roligare och skrattar nästan inte åt något annat! Elakt kan det låta som när jag skrattar åt kompisar, som t.ex. När Johans och Annas vinglas vippade och allt rann ut, så var den vinflaskan slut. Oj vad jag skrattade :)

Käkar lite kex och ost just nu. Skall se på Rocky lll och Rocky lV sen, på tv6.
/ C


Robert öppnade sin snusdosa och skulle ta en påse, då han upptäcker att påsen är tom! haha, rätt åt honom :)

Det åskar

Jag vaknade vid klockan 11:15 av att det mullrade ute. Jag for upp som ett skott och var överlycklig för att det åskade, och det gör det fortfarande. Det kommer och går hela tiden och det är så mysigt! Jag älskar åska, kan inte rå för det, men det är verkligen mitt favorit väder!

Har nyss ätit lite lunch med min lillasyster - stekt färskpotatis, paprika, salladslök samt haricot vertes, eller hur det nu stavas? Gott var det iaf. Jenny tyckte la sådär, hon gillar inte blandningar. Har även satt på en tvättmaskin som jag nu skall hänga upp, och därefter sätta på en till. Robert ligger och sover fortfarande. Han var vaken en stund förut men har hela tiden legat i sängen och nu sover han igen. Jag använder honom som huvudkudde just nu :)

Igår hade vi väldigt trevligt! Var hemma vid klockan 00:30, lagom tycker jag med tanke på att  vi var där från klockan 14! Och på denna tid har vi ätit 4 gånger PLUS godis.

Lunch - sill och potatis.
Fika 1 - tårta (jag åt jordgubbar och kaffe).
Middag - grillat med potatissallad.
Fika 2 - Jordgubbar och glas (jag åt inget alls pga mätthet ...).
Därefter massa godis/snacks samt alkohol hela dagen.

Det kändes bokstavligen talat som om jag skulle rulla hem för jag var så mätt! Ändå hade jag inte proppat i mig allt som de andra åt. Tänk då hur man hade mått om man ätit fikorna också - fy fan alltså!

Hade ni en bra midsommar?

Imorgon skall Pörnill kanske föda barn, det är i alla fall då hon är beräknad att föda. Jag hoppas att den kommer snart!

Nu kallar tvätten!
/C

Midsommarafton

Då har dagen kommit som kallas för Midsommarafton. Tycker egentligen inte att det är något speciellt, men jag kommer ihåg att jag älskade midsommaren som liten. Vi höll alltid till i Sjövik, på gården, och dansade runt stången och sånna saker. Nu, såhär i vuxen ålder, är det fylla eller seriös middag som gäller.. Låter det lockande? Nja, tror inte det. Däremot kan jag tänka mig att dem med barn tycker att det är kul med Midsommarafton, just för barnens skull och man hittar på roliga saker. Kanske kommer jag uppskatta denna afton i framtiden? Och kanske kan det tänka sig att bli bättre väder, än bara regn, regn och åter regn.

Hur som helst började ajg dagen med ett dopp i mitt badkar tillsammans med en bok, där låg jag i en timma och gottade mig. Sen fixade jag håret så att jag slipper göra det senare och nu sitter jag här. Skall snart hoppa ur handduken och inspektera garderoben för tänkbara plagg att bära. Vid 14 tiden kommer min familj, utan min bror - han är i lysekil, och så går vi ihop upp till Roberts föräldrar för att fira hela dagen där. Först blir det lunch och ikväll är det grillning, oavsett väder.

Vad hittar ni på idag?

/C

Gomorron!

Uppe med tuppen? Ja, kanske. Jag gick upp vid 6:30 för en dusch och därefter frukost framför tv. Börjar jobba 9:30 - 17:30, och jag är redan trött. Kan vara en kombination av dålig sömn samt katter som lever rövare på nätterna. Men men, så är det la att vara kattägare - det vet la jag som är uppväxt med dem? :)

Nej, nu ska jag fixa det sista på mig själv, sen skall jag till jobbet!
/ C

Okey, jag har varit lite borta idag ...

... på grund av att jag spelar sims 3, träffat Anna & Emelie och käkat fruktsallad och druckit kaffe och handlat, och spelat lite till. Men nu är faktiskt mina ögon totalt slut, så nu ska jag stänga av datorn!

Imorgon ska jag jobba, gött! Pengarna bara rullar in, eller? :)
/ C

Nu har det kommit!



Hörs senare, nu har jag fullt upp!

Har han tagit tag i det nu?

Robert ringde nu och vi pratade lite kring mötet som de haft nu på morgonen, på hans jobb. Jag frågar alltid vad de har pratat om och vad de sagt, för jag är så nyfiken, eller så beror det på mitt kontrollbehov? Jag vet allt, eller nej, mycket, om hans jobb. Hur som helst sa Robert att de skall börja med deras samtal med chefen nästa vecka. Och detta har jag/vi gått och väntat på sedan i april, eftersom att man vanligtsvis har dem då. Då vet vi om han får löneförhöjning och annat. Jättebra tycker jag då vi inte är så rika, om man säger så. Speciellt inte under sommarmånaderna, då jag har sommarlov och inte får bidrag från CSN - jag jobbar rumpan av mig på sommaren, men lönen kommer inte förrän månaden efter.

En annan sak som de garanterat kommer att ta upp på samtalet är frågan kring ett körkort för Robert. Han har inte sagt sanningen till dem han haft samtalet med, de andra gångerna. Utan han har sagt att han är på gång med körkortet, vilket inte är så smidigt gjort utav honom, då han knappt varit i närheten av att ta tag i det. Så jag sa det till honom nu att de kommer garanterat ta upp det där med honom, och vet ni vad han säger då? - Carin, jag har ringt idag. Men de öppnade inte förrän vid 13 tiden. Jag skrek inombords av lycka! Men, jag skall inte hoppa högt förrän jag vet till 100% att han ringt, för det där har han sagt förr.. Men han ville inte komma till samtalet, igen, utan att ha tagit tag i deras krav på honom. Han sa också att OM han hinner börja köra innan samtalet är, så skall han fixa intyg på att han verkligen börjat, för att kunna bevisa att han tagit tag i det.

Min man är duktig! ♥

Spänningen är olidlig

Har nyss vaknat, och det ända jag tänkte på var om posten kommit. Usch, det är så patetiskt hur man kan längta efter ett spel så som jag gör? jag är ju snart 22 år och tänker sätta mig och spela som en idiot. Men jag får la försvara mig själv med att Sims är det ända spelet någonsin som jag verkligen tyckt om och som jag kan hålla på med en längre tid. Däremot blev jag istort sett beroende av mitt sims 2 när jag hade det. Det slutade med att jag fick ge bort spelet+uppgraderingar till min lillasyster i julklapp.. Tänk vad många tusen jag lagt ner på ett spel egentligen, det är faktiskt sinnessjukt.. Men men.

Hur som helst längtar jag efter posten!
/ C

Ny design!!!

Yes, äntligen är jag klar! Hållt på hela kvällen, plus lite till. Robert har varit snäll och hjälpt mig med headern, eftersom att jag inte förstår mig på photoshop, men han kan det programmet jättebra. Jag höll på själv tills jag i princip gav upp och nästan grät av frustation ... Men så räddade han mig. Tack älskling! ♥ ♥ ♥

Nu är jag i alla fall nöjd med min design på bloggen, och skall nog låta den se ut såhär ett tag. Jag orkar inte bråka mer med photoshop, haha.

Vad tycker ni om min design?

Imorgon är jag ledig, förhoppningsvis kommer mitt sims 3 då.
/ C

Mojs

Nu har jag gjort lite på bloggen, inte så mycket, är inte klar. Men tar en paus nu för lunch/mellis samt upphängning av tvätt och vikning.

Vad tycker ni hittills?
/ C

Ändringar

Håller på med lite ändringar, så ni får dras med att bloggen ser lite mysko ut just nu..

Gomorron Sverige

Vaknade för en liten stund sedan. Öppnade alla fönster på glänt, balkongdörre så mycket som det gick, och hängde ut mitt täckte och min kudde för vädring. Det gör jag nästan varje morgon. Då dör alla kvalser, om det finns några i vår säng. Robert däremot ligger fortfarande och sover, den slöfocken!

Igår gick jag och la mig efter en stund tråkigt tvtittande. Jag bestämde mig för att läsa mina Twilight-böcker igen. Men när jag lagt mig i sängen orkade jag inte läsa, det  var på något sätt ganska tråkigt? Konstigt nog. Eller så var jag helt enektl för trött. Klockan var ju ändå mellan 00:00 och 01:00, då ska man ju faktiskt vara trött. Martin gick nog kring den tiden också, och när han gått kom Robert och la sig med. Sen somnade vi så sött, så sött.

Nu skall jag fixa mig lite frukost, återkommer senare.
/ C

Bada badkar med ett glas vitt vin i handen ...

... det är grejer det. Kom nyss upp ur badet så jag sitter nu i soffan med en turban på huvudet och fula, pösiga och säckiga kläder. Framför mig står mitt glas vin, som Robert kom in till mig med när jag badade. Utan att jag ens bett om det, eller att han frågat. Min älskling!

Kollar på Rocky för det finns inget annat att titta på. Mina nyköpta lampor lyser fint i fönstren och jag mår allmänt bra och är nöjd med livet :) Är det inte så det ska vara?


Robert sitter med Martin vid nya datorn, de har installerat något spel. Så jag får roa mig själv.
/ C

090613

Sitter i kontoret/gästrummet vid vår nya dator. Ja, ni hörde rätt! Vi har köpt en helt ny dator samt skärm. Dock fick vi skärmen av Reine och Mervi, mina svärföräldrar alltså - Tack! Var absolut inte tänkt att de skulle betala skärmen, egentligen var det inte ens tänk att vi skulle köpa en ny skärm då vi hade en fullt fungerande bastant, grottklump från 1800-talet.. Haha, nej så gammal är den inte, men gammal är den. Robert har valt allt för jag kan inget om datorer på det sättet, dessutom är jag för snål när det gäller prylar. Men, den är tydligen väldigt, väldigt, bra. Jag sa till honom att huvudsaken var att mitt nya spel, sims 3, funkar på den. Vilket han garanterade. Konstigt vore ju annat när vi pungat ut 6500:- på en dator, utan skärm.. eller?

Vi var äve på IKEA och köpte två nya kuddar till oss. Sånna där speciella "sova-på-sidan-kuddar", så hör ni inte av mig alls imorgon innebär det att jag fortfarande sover. Annars köpte vi en rund dörrmatta samt tre lampor. Vi har knappt några ljuskällor i vår lägenhet och har inte fått tummen ur att köpa heller, men nu köpte jag några i alla fall. De är fina och duger bra!

Har städat lite här hemma idag, bäddat rent och dammsugit samt satt upp både dator och lampor. Vart så fint så. Vi börjar få lite ordning här hemma, så som jag vill ha det - men än är vi inte där! Allt skall ju kosta så mycket pengar hela tiden. Och jag VÄGRAR ta något på avbetalning. Både jag och Robert är överrens om att det ända vi skall ta på avbetalning/lån är bil och hus. Det är allt. Allt annat sparar vi ihop, vilket vi hittills har gjort. Tänkte efter lite förut, på hur mycket pengar vi lagt ut på teknikprylar sedan vi flyttade ihop - 30 000:- kom jag fram till.. Helt sinnessjukt mycket pengar på bara två år. Men men :)

Imorgon skall jag leka hemmafru och baka bröd! Italienskt bröd, det är gör gott! Nej, nu kom Martin, så jag får la hälsa lite på honom med.
/ C

Anna är hemma från London

Yay. my best friend är hemma igen! Var nere en sväng hos dem nyss. Hon hade köpt ett te som luktade så gott! Passions frukt. Så strax ska jag fixa tevatten och dricka te och äta hembakat bröd, som jag bakade härom dagen. Mumma!

/ C

. . .

Idag fyller min morfar år, hela 67 år blir han. Ringde förut och gratta och det  var så kul och höra att han blev glad :) Han tyckte dock synd om alla 19000 människor som skulle ut och cykla vättenrundan ikväll, för de hade tydligen också skitväder som vi här nere på Sveriges framsida, Göteborg - eller Blöteborg som min morfar kallar det för!



Idag har jag jobbat, mellan 7:30 - 15:40. Egentligen skulle jag ha slutat klockan 15, men jag fick jobba över lite eftersom att det krisade lite med WAB;are hit och dit. Men det löste sig bra, och det var inga problem alls. Hade endast 8 barn idag, jag och den andra pedagogen. Eftersom att det är fredag idag så hade de planerat in mys, barnen skulle få kolla på "bio", Pippi Långstrump och så såg de på Bamse. Barnen fick biljetter som de löste in för en mugg med popocorn. De var så glada, barnen. De skrattade hela tiden.

Ligger i sängen nu och tänkte försöka fixa en ny design. Letade efter en fin bakgrund igår, men hittade ingen, så jag får la leta vidare, ellet något :) Ni märker la om min blogg ser annorlunda ut.

/ C

Nana kudden

Det ska jag göra nu, eller ja, strax. Jag skall åtminstone lägga mig i sängen, men om jag kommer somna är en annan historia! Imorgon ska jag jobba, och det gäller att vara så pigg och kry som möjligt.

Angående kommentaren kring the sims 3, så hade det varit kul och veta vem det är som skrivit kommentaren, skriv gärna namn och bloggadress, om du/ni har en. Påtal om kommentar, det hade varit kul och veta vilka som läser min blogg? För det är några stycken iaf, men vilka?

Gonatt, hörs imorgon!
/ C

The Sims 3

Nu har jag beställt det spelet, the sims 3. Men jag har ingen aning om det funkar på våran gamla stationära dator, det återstår att se. Om inte så ska vi sattsa på att köpa en ny, är ändå dax för att göra det snart. Åh, spänningen är olidlig! Jag vill ha det nu, men jag får vänta i några dagar. Däremot hänger det som sagt på datorn. Hmm. Nåja :)

/ C

Lunch/Mellis

Blev en något sen lunch för mig idag, så jag kallar det för Mellis istället. Hur som helst vart det tacosrester från igår. Hade några skal kvar och annat smarrigt, gott.

Funderar nu på vad jag ska göra för middag till mig och min man, kanske bukfyllematen pasta och köttbullar/falafel? Lutar åt det hållet just nu i alla fall.

Imorgon ska jag jobba, 7:30 - 15. Kanon, pengar, pengar, pengar! :D Fast jag får inte dem förrän i juli ändå, vilket är lite irriterande. Men så är det att vara timvikarie.

/ C

Det bor en ängel i mitt rum

Björn Skifs - Håll mitt hjärta

Håll mitt hjärta
Håll min själ
Lägg mitt huvud i ditt knä
Säg att du menar och vill mig väl
Håll mitt hjärta
Håll min själ

Som jag väntat alla år
Du kan läka mina sår
Ta mina händer och gör mig hel
Ta mitt hjärta
Ta min själ

Håll mitt hjärta
Håll min själ
Låt mig bara stanna här
Så allt jag ber dig allt jag begär
Håll mitt hjärta
Håll min själ
Håll min själ


Håll mitt hjärta är en låt som betyder väldigt mycket för mig, otroligt mycket. I den låten lever min kusin Jessica vidare och även min älskade farmor. Håll mitt hjärta hade vi på min kusins begravning förra året i september. Och varje gång låten dyker upp på min playlist på Spotify fylls jag av längtan och sorg för min farmor och min kusin. Även om inte jag stod min kusin nära så har hon alltid funnits där, man har talats vid när man träffats på torget och alltid pratat på kalas och dylikt. Och min farmor, min älskade farmor.. Jag kan fortfarande inte, efter snart ett år utan henne, beskriva hur mycket jag saknar henne. Vart är hon när jag inte har något att göra? Vart är hon när jag behöver henne? Hennes fina skratt, skvaller och kafferep. Jag saknar dig farmor! Trots att vi inte hade denna låt på min farmors begravning, kopplar jag låten till henne. Kanske för att den, för mig, är så starkt förknippad av saknad, sorg och död.



Nej usch, bort med dessa tankar. Upp med hakan nu Carin!

Sitter fortfarande här ...

... trots att jag för ca två timmar sedan sa att jag skulle ta tag i mitt liv och städa. Här snackar vi självdisciplin..?! Istället för att göra det jag sagt att jag ska göra har jag pratat med min bror i telefon samt klicka runt på internet och lyssnat på gamla godingar på Spotify. Mycket givande, eller inte. Förutom att prata med min bror då, han är bra tokig ibland alltså. Bakis på jobbet, det är lyckat det. Haha :)

Nej, nu lovar jag att ta tag i mina sysslor. Hörs sen!
/ C

Fler barnnamn som jag gillar

Som ni vet så älskar jag barn och skulle gärna vilja ha ett eget just nu, men med en halv utbildning och inget körkort så väljar jag/vi att vänta, åtminstonde i 1 år till ...


Flicknamn:
Amanda
Caisa/Cajsa
Cindy
Clara
Fannie/Fanny
Freja/Freya
Li
Livia
Linn
Line
Milla
Mira
Myra
Nilla
Nova
Novalii
Saga
Sara
Signe
Towa

Pojknamn:
August
Alfons
Alwin/Alvin
Ceasar
Charlie
Casper
Emil
Freddie/Freddy
Isaac
Jack
Linus
Max
Melvin
Milo
Titus
Viking
Xander


Kommer komma fler namn, det kan jag lova. Men då skriver jag upp dem igen! :) Robert däremot tycker inte om att jag skriver barnnamnslistor, för han anser att man kommer på ett namn då man fött det, att man ser då vad barnet skall heta. Jovisst, så tycker jag med, men däremot vill jag ha ett papper med massa namn som jag tycker är vackra och som man stött på under årens lopp! Det kan hjälpa en i barnnamnsdjungeln, anser jag.

Dax att ta tag i mitt liv?

Gomorron!

Här sitter jag med en kopp kaffe i handen. Har nyss ätit frukost och skall strax ta tag i mitt liv, för dagen, alltså städa lägenheten. Gud vad kul.... När det är stökigt hemma hos oss ser det verkligen fördjävligt ut, och jag är la en ganska stor bov i stökandet. Samtidigt som det nästan bara är jag som städar. Robert hjälper till på helgerna, för då tycker han att man ska städa, medan jag mår dåligt när jag ser att stök och annat skit som dammråttor, så att jag måste städa just precis när jag mår dåligt för det. Jag undrar hur Roberts lägenhet hade sett ut om vi bodde på varsitt håll? Jag kan nästan lova att han skulle ha käkat på papperstallrikar, som mitt ex gjorde, för att slippa diska.. Typiskt killar skulle jag vilja säga. Däremot skulle han eventuellt ha lite bättre ordning hemma hos sig, då han inte stökar ner på samma sätt som jag gör.. men som sagt, han gillar inte att städa.

Nu kom posten och mina katter, Xenna och Lucifer, är där på en gång och drar i breven och allt vad det nu kan vara. Kanske borde hämta posten och se vad det kan vara för kärleksbrev idag?

/ C


Uppdatering: Det var inga kärleksbrev, utan endast reklamblad.. Däremot så gillar jag reklamblad :)

Sverigedemokraterna

Jag satt i soffan och hörde hur jag helt plötsligt fick något i brevinkastet. jag funderade över vad det kunde vara såhär sent, vid 21:40. Vet ni vad det var? Jo reklam, eller vad jag nu ska kalla det för, från Sverigedemokraterna. Jag kollade snabbt i titthålet efter en "skyldig", men det var helt tomt i svalen. Attans. Jag undrar om de kollade på brevlåderna ifall det var svenska efternamn, eller om alla fick, till och med mina grannar mittöver, som är frå Iran eller något sådant. Undrar ifall de också fick och isåfall hur deras reaktion var på det hela?

Nåja, jag kollade i alla fall igenom häftet, och där i fanns röstsedlar, varav ett namn var på en tjej som inte alls hade svenskt namn, fanns en bild med, såg ut som om hon var från ja, typ, Bosninen eller något åt det hållet. jag trodde att alla invandrare ansåg att Sverigedemokraterna var nasizter och rasister? Men jag vet inte, jag har ingen aning om vad jag tycker om dem i alla fall, för jag är varken intresserad av politik eller bryr mig så mycket om det.

Hade gärna velat se vem det var som delade ut reklambladet dock, men som sagt, jag missade.
/ C

Första sommarlovsdagen

Vaknade vid 10-tiden idag. Dock hade jag varit vaken till och från, från klockan 5:30, då Robert kom och la sig hos mig en stund. Men jag gick upp vid 10 och satt vid tv;en en stund och funderade på vad jag skulle göra idag. Hade det varit förra året hade jag inte haft problem med funderingar på dagsaktiviteter, för då hade jag gått till min älskade farmor. Men nu finns inte hon mer.. Så jag kom fram till att jag var tvungen till att städa och tvätta, eftersom att min familj skulle komma hem till mig på kvällen och äta samt fira min lillasyster på hennes 19-årsdag. Så jag städade, städade och städade. Tvättade, tvättade och tvättade. Jag möblerade faktiskt om lite också.

Vid 16-tiden fick jag reda på att min familj inte alls skulle komma hem till mig, för visningen de skulle ha på sitt hus vart inställd för att de hade fått sålt huset - Grattis! Så jag fick istället åka hem till mamma och pappa och käka lite mat där istället. Jenny fick en present från mig och Robert också - Twilight-filmen. Den hade hon önskat sig och hon vart jätteglad. Kul! :)

Robert åkte till Lidköping med sin pappa för att hämta sin bror ikväll, så han var inte med upp och firade Jenny. Niklas heter han, Roberts storebror. Har aldrig träffat honom förr, på grund av olika privata saker. Men skall träffa honom imorgon, så det blir la trevligt. Efter det har jag nog träffat alla på Roberts sida, tror jag? :) Sofia tar studenten imorgon, så vi skall hålla på med studentfirande hela dagen och kvällen. Blir kul! Jag skulle göra allt för att få ta studenten med min gamla klass igen, BF3! Gud vad kul vi hade på vår Champangefrukost och vis utsläppet då vi åkte runt i Lerum på lastbilsflaket. Fy sjutton alltså! Vilken underbar klass jag hade då, saknar det faktiskt!

Sitter i soffan nu och kollar på film, "Den bästa av mödrar", har ju sett den förut men jag kommer knappt ihåg den. Ute regnar det och är mörkt och trist. Lucifer och Xenna har fått nya leksaker idag, jag var tvungen till att köpa lite nytt till dem idag när jag var på Bonum! De vart så glada så, speciellt Lucifer som genast satta tassarna i musen och sprang runt och morrade med den i munnen :) Gulle.

Nej, nu ska jag segla vidare.
/ C

Avslutning med tjejerna

Igår träffades vi för en avslutning på Strike med lite öl/cider. Gör trevligt, och jag kom som vanligt sist. Börjar bli tradition nu :) Hade en väldigt seg omgång när jag knappt slog ner någon kägla. Dock slog Lina för mig en gång när jag var på toaletten. Hon hade tydligen sagt; "Jag gör som jag brukar" till Sofia, och visst höll hon sitt löfte och slog en strike för mig! Haha. Annars missade jag hela omgången, kloten kom endast i rännerna. Typiskt! Men men, jag går med huvudet högt trots mitt förlorande :)

Stannade inte så länge dock. Bowlade och därefter var det dags att dra sig hemåt. Var hemma i Gråbo igen vid 22-tiden, utan nycklar, dem hade Robert tagit när vi pussade hej/då vid bussen - han hittade inte sina och jag skulle ju iväg. Väl vid dörren så var det låst och jag ringde på dörren länge och flera gånger. Ringde hem till oss och till hans mobil... men tror ni att han kom och öppnade? Nej! Så där stod jag, klockan 22, utan nycklar och ofantligt kissnödig. Knappt hade jag pengar på mobilen heller. Så det vart ett snabbt samtal hem till mamma och pappa då jag argt sa till dem att köra racer ner till mig med min extra nyckel för annars skulle jag kissa på mig. Mamma kom som ett spjut.

När jag kommit in så ligger Robert på soffan i kalsonger, strumpor och t-shirt och dreglar. Ugnen var på, efter som att jag bad honom sätta på den, och tv;en var på. Jag försökte väcka honom flera gånger och dra honom bort till sängen. Men det gick inte, då vart jag irriterad och sa till honom att han får la ligga på soffan och dregla då. Att han ska till jobbet morgonen därpå är hans ansvar, inte mitt. Så jag gick och la mig och brydde mig inte om honom. Dock hade han vaknat imorses med ett ryck och funderar på vad han gjorde i soffan och om jag var hemma, för han visste om att han inte låst upp för mig, eller mött mig vid bussen som han skulle. Så han tassade bort till sovrummet och där låg jag och sussa. Helt ovetandes om att jag inte kommit in och var förbannad. KARLAR!

Nåja, tur att mamma och pappa har en extranyckel.. Annars vet jag inte vad jag hade gjort :/
/ C

Avklarad = Sommarlov!

Nu har jag sommarlov. Känn på den du ;) Fast jag ska ju ändå jobba så det spelar ingen roll. Sedan är jag ledig 29, 30, 31 och vecka 32 börjar jag på körskola! :) kul!

Tentan gick jättebra. Nästan för bra. Vi hade tid mellan 9 - 13 och jag satt i ca 1 timme! Sen var jag klar, liksom många andra. Den kändes busenkel, men kanske var det för bra för att vara sant, det får vi veta senare :) Men, jag svarade på allt och det fanns inget som jag inte hade en aning om direkt. Så jag hoppas på det bästa.

Ikväll är det avslutning med tjejerna med bowling och dricka. Blir dock inte långvarigt för en fattiglapp som mig, kanske på sin höjd köper en cider eller två, men det är allt.

Imorgon fyller min lillasyster år, 19 år! Snorungen :)
/ C

Tentadax!

Yes, har tenta idag. Inga böcker får vara med som hjälpmedel eller liknande. det är förbjudet. Penna och suddgummi är okey :) Konstigt va?

Nej, nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sedan borsta tänderna. Därefter är det bussen, stan och tentan som gäller!
/ C

RSS 2.0